Στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης διακρίθηκε ο Χρήστος Ιωαννίδης, δεκάχρονος μαθητής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη (ΚΔΑΠ). Ο Χρήστος Ιωαννίδης είναι μαθητής Δ’ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγ.Ι. Ρέντη και από τα νηπιακά του χρόνια παρακολουθεί μαθήματα στο ΚΔΑΠ.
Μέσα από 5.000 συμμετοχές αναδείχθηκαν 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου. Τα 30 έργα που επιλέχθηκαν θα πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου που ξεκινούν τον Οκτώβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν και μαθητές του Εργαστηρίου Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη, έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο: «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι» που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Όταν η φαντασία συνδυαστεί με τη γνώση μπορεί να ξεδιπλώσει τις δεξιότητες του παιδιού και να αναδείξει το ταλέντο του, γεγονός που αποδεικνύεται και με τη διάκριση του μαθητή Χρήστου Ιωαννίδη.
Για άλλη μια φορά μένουμε έκπληκτοι μπροστά στον πλούτο των αισθητικών αναζητήσεων και των καλλιτεχνικών εκφράσεων των παιδιών μας και προσπαθούμε να είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες τους. Θέλουμε να παρέχουμε δυνατότητες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου σε όλους τους δημότες μας γι’αυτό το λόγο και έχουμε δημιουργήσει προνομιακά πεδία δημιουργικής έκφρασης στα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας».
Τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 18.00 όπου θα γίνει και η απονομή των βραβείων στους 30 νικητές.
Σας έχουμε επισυνάψει πληροφορίες για το Εργαστήρι Παιδικής Εικαστικής Τέχνης καθώς και για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ