Άρθρο Localit 11 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: «Κανένα δένδρο σε ΧΥΤΑ…»

Με στόχο να μην οδηγηθεί «Κανένα Δένδρο σε ΧΥΤΑ» ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συμμετέχει στην οικολογική εκστρατεία για τη συλλογή και ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που χρησιμοποίησε ο δήμος για τον εορταστικό διάκοσμο, όπως και αυτά των πολιτών, συγκεντρώνονται ήδη σε επιλεγμένο σημείο, που είναι ο χώρος του Εργοταξίου του δήμου στην περιοχή των Πεύκων.

Ειδικά για τους πολίτες, παρέχεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Καθαριότητας στο 2310.625500 (6 π.μ.-4 μ.μ.) προκειμένου ειδικό συνεργείο του δήμου να τους επισκεφθεί στον χώρο τους (κατοικία ή κατάστημα) και να παραλάβει το φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το φυσικό τους χριστουγεννιάτικο δένδρο στο χώρο του δήμου όπου συγκεντρώνονται, και συγκεκριμένα στο Εργοτάξιο στην οδό Νερομύλων 2 (Πεύκα).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα δένδρα που θα συγκεντρωθούν θα οδηγηθούν σε χώρο που θα υποδείξει ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα υποστούν επί τόπου θρυμματισμό από ειδικά μηχανήματα. Τα θρυμματισμένα υπολείμματα θα χρησιμοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές περιοχές, κατά κύριο λόγο αναδασωτέες, σε συνεργασία του ΦΟΔΣΑ με τα δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης και σε άλλες χρήσεις, όπως παραγωγή pellet, βιοκαυσίμων, δευτερογενών υλικών, π.χ. μοριοσανίδων, κ.λπ., από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακό ιστορικό μουσείο στην Ασπροβάλτα

Εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, θα είναι το Ψηφιακό Ιστορικό Μουσείο Δήμου Βόλβης, που…

Με μια ματιά 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πράσινο φως» στο δήμο Κοζάνης για την έναρξη των έργων ΣΔΙΤ

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης δίνεται με τη δημοσίευση…

Με μια ματιά 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλκιδέων: Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για τη διαφορετικότητα σε παιδικούς σταθμούς

O Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), σε συνεργασία με το Εργαστήρι Πολιτιστικής…