Άρθρο Localit 25 Μαΐου, 2022

Δήμος Ναυπλιέων: Το Σάββατο 28 Μαΐου η γιορτή της αγκινάρας Ιρίων

Η γιορτή της Αγκινάρας αποτελεί μια γαστρονομική γιορτή της περιοχής των Ιρίων, που αναδεικνύει την εξαιρετικής ποιότητας αγκινάρα και διοργανώνεται κάθε χρόνο κατά το μήνα Μάιο.

Η φετινή γιορτή η οποία πραγματοποιείται για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος της περιοχής, της αγκινάρας Ιρίων, η οποία φημίζεται για τη νοστιμιά της και φυσικά, πρωταγωνιστεί στην εκδήλωση, μαγειρεμένη με ποικίλους τρόπους από τις γυναίκες του χωριού και μέλη του συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, στις 7:30 το βράδυ, στην πλατεία Ιρίων.

Κατά τη διάρκειά της θα γίνουν, τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης  φωτογραφίας, η οποία προβάλλει τη ζωή της αγκινάρας, ομιλία  σχετική με τις ευεργετικές ιδιότητες της, από την διατροφολόγο-διαιτολόγο, Άννα Καψιώτη. Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ, Βάλιας Ρεντούλη, καθώς και παρουσίαση των εθίμων και παραδόσεων του τόπου από το χορευτική ομάδα (παιδιών και ενηλίκων) του πολιτιστικού συλλόγου. Ο διακεκριμένος σεφ Ιάκωβος Απέργης θα αποκαλύψει μικρά και μεγάλα μυστικά της μαγειρικής τέχνης και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με ένα πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τοπικούς καλλιτέχνες.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιρίων, ενώ φέτος συμμετέχει και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των Ιρίων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στο δήμο Χερσονήσου

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo…

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Τριανδρία

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Τριανδρία από τον δήμαρχο της πόλης Κ. Ζέρβα,…

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Δ.Σ. Κοζάνης ζητά την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών των αγροτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους πληγέντες από τα τελευταία έντονα…