Άρθρο Localit 19 Ιουλίου, 2021

Δήμος Ν. Σκουφά: Η “Διαχείριση Βιοαποβλήτων” στο πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε το έργο «Διαχείριση Βιοαποβλήτων» του δήμου Ν. Σκουφά.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.Το συγκεκριμένο έργο αφορά την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και δράσεις ευαισθητοποίησης για την υλοποίηση δράσεων Διαχείρισης Βιοαποβλήτων.

Αναλυτικά:
Για την εκτροπή 96 τόνων ανά έτος οικιακών βιοαποβλήτων, μέσω οικιακής κομποστοποίησης, θα γίνει προμήθεια 479 τεμαχίων οικιακών κομποστοποίησης χωρητικότητας 300 lt και 479 τεμαχίων πλαστικών κάδων βιοαποβλήτων κουζίνας, χωρητικότητας 10 lt.

Για την εφαρμογή προγράμματος “Διαλογή στην Πηγή Οικιακών Βιοαποβλήτων” με δίκτυο καφέ κάδων και τη χωριστή συλλογή 327 tn/έτος, οικιακών βιοαποβλήτων, θα γίνει προμήθεια:

127 τεμαχίων εξωτερικών κάδων 120 lt

63 τεμαχίων εξωτερικών κάδων 240 lt

21 τεμαχίων εξωτερικών κάδων 360 lt

Ταυτόχρονα, θα παραληφθούν 1.778 τεμάχια κάδων βιοαποβλήτων κουζίνας 10 lt.

Η εναπόθεση των προδιαλεγμένων αυτών βιοαποβλήτων, αρχικά θα γίνεται στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου, και στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και ξεκινήσει η λειτουργία της, στη Μονάδα Κομποστοποίησης του δήμου Νικολάου Σκουφά.

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει προμήθεια ενός (1) απορριμματοφόρου οχήματος, τύπου πρέσας, με σύστημα πλύσης κάδων.

Τέλος ο δήμος Νικολάου Σκουφά θα προχωρήσει και σε δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων, με σκοπό την ορθή εφαρμογή του από τους πολίτες.

Αυτή η καμπάνια ενημέρωσης θα περιλαμβάνει ενημερώσεις φορέων, ενημερώσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, ψηφιακή εκστρατεία ενημέρωσης, φυλλάδια, αφίσες, και περίπτερο που θα παρέχει αναλυτικές πληροφορίες στους δημότες.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, εκτός από την “Μονάδα Κομποστοποίησης” που θα κατασκευάσει, ο δήμος  ετοιμάζει το “Πράσινο Σημείο” , ολοκληρώνει την κατασκευή του “Βιολογικού Καθαρισμού” και του “Δικτύου Ακάθαρτων Υδάτων” (ένα σύστημα δεκάδων χιλιομέτρων που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των τεσσάρων δημοτικών του ενοτήτων), έκλεισε τον ΧΥΤΑ και τον αποχαρακτήρισε ώστε στη θέση του να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο, ενώ για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, φρόντισε ώστε όλες οι γεωτρήσεις να έχουν πιστοποιηθεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλάζει όψη η πλατεία Φλωρίνης στου Παπάγου

Στην αναμόρφωση της πλατείας Φλωρίνης, στου Παπάγου,  προχωρά ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Ο Δήμος κατέθεσε πρόταση…