Άρθρο Localit 28 Ιουλίου, 2020

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ημέρα Αστικής Μελισσοκομίας, Μελισσοτουρισμού & Μελισσοθεραπείας

Ημέρα Αστικής Μελισσοκομίας, Μελισσοτουρισμού και Μελισσοθεραπείας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 26 Ιουλίου στο ANEL HoneyPark – Το πάρκο του μελιού και της μέλισσας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ομάδα έργου του BeePathNet – Μελισσοδιαδρομές του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το ANEL HoneyPark.

 Σκοπός της ημερίδας ήταν να  ενημερωθεί το ευρύ κοινό, για τη συμμετοχή, τις δράσεις και τα έργα του Δήμου Νέας Προποντίδας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα BeePathNet – Μελισσοδιαδρομές στο Δήμο Νέας Προποντίδας, που ενθαρρύνει οικολογικές ορθές πρακτικές στην αστική μελισσοκομία.

Πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι παρουσιάσεις των ξένων ομιλητών, Maruška Markovič Δήμος Λιουμπλιάνας- Σλοβενία, συντονίστρια του προγράμματος BeePathNet με θέμα: “Το μοντέλο της αστικής μελισσοκομίας και μελισσοτουρισμού στη Σλοβενία΄΄ και Gilles Ratia Apicervices Beekeeping Portal, International Beekeeping Consultant, πρώην Πρόεδρος της Apimondia με θέμα: “Mελισσοτουρισμός ανά τον κόσμο”.

  Ακόμη, παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των:

Αναστασία Λιούρτα -Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, υπεύθυνη επικοινωνίας στο BeePathnet-Μελισσοδιαδρομές με θέμα: “Προοπτικές ανάπτυξης Μελισσοτουρισμού στην Ελλάδα΄΄,

Αλέξανδρου Παπαχριστοφόρου – Διδάκτορας Μελισσοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου  με θέμα: “Κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας σε επισκέψιμο μελισσοκομείο” και

Αστέριου Παπαστεργίου -Γεωπόνος, Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής Δήμου Ν. Προποντίδας, Ομάδα έργου “BeepathNet, με θέμα: “Beepathnet -Μελισσοδιαδρομές, ένα πρόγραμμα για την Αστική μελισσοκομία”.

Τη συζήτηση συντόνισε η Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Τμήματος Μελισσοκομίας, ΕΛΓΟ-‘ΔΗΜΗΤΡΑ’.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Ν. Προποντίδας, Ανδρέας Λέλεκας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας Εμμανουήλ Καρρά και ο ιδιοκτήτης της ANEL Ελευθέριος Παντελάκης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…