Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2018

Δήμος Μαλεβιζίου: Υπογραφή σύμβασης για τα δίκτυα της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας

Στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου υπεγράφη χθες η σύμβαση κατασκευής των δικτύων της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του Δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 6.200.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) το οποίο θα καλύψει τις περιοχές της Λυγαριάς, του Μαδέ και της Αγίας Πελαγίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μονάδα βιολογικού καθαρισμού έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Μαλεβιζίου εκτάσεως 13 στρεμμάτων, με το έργο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ, να έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Κρήτη 2014-2020» και από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στον τομέα, δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της διάθεση των λυμάτων της περιοχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά τους, ενώ μέσω των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα – που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές κατά το παρελθόν. Παράλληλα, μέσω της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα πραγματοποιεί και της μεγάλης λιμνοδεξαμενής που θα κατασκευαστεί, θα προσφέρει νερό για την άρδευση, καθώς και λίπασμα, μέσα από ειδική επεξεργασία που θα πραγματοποιείται, ενώ η κατασκευή της μονάδας, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των συγκεκριμένων περιοχών για τα επόμενα 20 χρόνια, με παράλληλη πρόβλεψη επέκτασης για κάλυψη των αναγκών της επόμενης 40ετίας.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Βήμα – βήμα, προχωράμε την υλοποίηση ενός έργου υψίστης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας, του Μαδέ και της Λυγαριάς. Εκτός από τα προφανή και σημαντικά περιβαλλοντικά και λειτουργικά οφέλη, πετυχαίνουμε έτσι να θωρακίσουμε και να προστατέψουμε την περιοχή και από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν κατ’ επανάληψη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και όλες τις υπηρεσίες της Περιφέραις Κρήτης για την καθοριστική συμβολή τους, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο που στήριξε την προσπάθεια, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για το άριστο αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγει τη συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας…

Με μια ματιά 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραχώρηση από την ΕΤΑΔ παραθαλάσσιας έκτασης στη Νέα Αλικαρνασσό της Κω στον οικείο Δήμο

Για 25+5 έτη και με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα 100.000 ευρώ ετησίως Τη σύμβαση παραχώρησης παραθαλάσσιας…

Με μια ματιά 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χανίων: Ταξίδι στον χρόνο στις γωνιές της πόλης μέσω εικονικής περιήγησης

Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης και προβολής για την ανάδειξη των μνημείων της Παλιάς Πόλης: Στην…