Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Προχωρά η κατασκευή του ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης

Το δικό της Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων θα αποκτήσει η Κάτω Πεύκη, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας της περιοχής.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ενέκρινε το σχέδιο και τους όρους της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής κι έτσι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 782.000 ευρώ, μπαίνει στην τελική ευθεία.

Για την κατασκευή του νέου ΚΑΠΗ το υπουργείο Εργασίας έχει παραχωρήσει στον Δήμο ακίνητο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, ενώ με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η κατασκευή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της περιφέρειας. Το κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 400 τμ.

«Η ανέγερση του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, που αποτελεί δέσμευσή μας και πάγιο αίτημα των πολιτών, προχωρά. Είναι ένα μεγάλο έργο για την τρίτη ηλικία και γενικότερα για τον δήμο μας», δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και στη συνέχεια τόνισε: «Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Μετά την παραχώρηση του οικοπέδου, εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία από εμάς και την Περιφέρεια Αττικής, η οποία χρηματοδοτεί την κατασκευή. Η συνεργασία με τον Γιώργο Πατούλη, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε, και τις υπηρεσίες της περιφέρειας, είναι εξαιρετική. Η μεταξύ μας προγραμματική σύμβαση έχει πλέον εγκριθεί από τις Οικονομικές Επιτροπές περιφέρειας και δήμου, ενώ μετά τον έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία».

Και ο κ. Μαυρίδης κατέληξε: «Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου, που απαιτούσε συνεργασία κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου για να υλοποιηθεί».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ναι» από το ΚεΣΠΑ για την αφαλάτωση του Αλμυρού στο Μαλεβίζι

Το «πράσινο φως», για την αξιοποίηση μικρών ποσοτήτων νερού από τον Αλμυρό Ποταμό, μέσω της…

Ενδιαφέρουν 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μ. Συρεγγέλα: Δωρεάν δικηγόρος για κάθε κακοποιημένη γυναίκα

Δωρεάν νομική βοήθεια προσφέρεται στις γυναίκες-θύματα βίας που απευθύνονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών…

Ενδιαφέρουν 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: 15 νέα σύγχρονα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού απέκτησε ο Δήμος 

Στο πλαίσιο της ανανέωσης και του συνολικού εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων του, ο…