Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2013

Δήμος Λεβαδέων: Έκθεση φυτών και βοτάνων

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου για την Έκθεση των αποξηραμένων φυτών και βοτάνων στη Νεροτριβή, που διοργανώθηκε από το Δήμο Λεβαδέων σε συνεργασία με την Α’θμια Εκπαίδευση – 4ο και 10ο Δημ. Σχ. Λιβαδειάς.

Η συλλογή έχει γίνει από την οικογένεια του κ. Παναγιώτη Κατσαλίγκου, που εδώ και 11 χρόνια με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση, με υπομονή και επιμονή ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, συγκέντρωσαν ένα μεγάλο αριθμό φυτών και βοτάνων, δώρο της φύσης στον άνθρωπο.  Στην Έκθεση έχουν τοποθετηθεί 1.100 φυτά και βότανα και υπάρχουν και άλλα τα οποία είναι εκτός έκθεσης λόγω έλλειψης χώρου.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί την Έκθεση περίπου 3.500 επισκέπτες από τη Βοιωτία, αλλά και από άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας και οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ποικιλία των εκθεμάτων.

Επισκέφθηκαν την Έκθεση σχολεία της περιοχής μας, αλλά και ομάδες από τη Γεωπονικής Σχολή Αθηνών, τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, καθώς και 120 φοιτητές Γαλλικού Πανεπιστημίου.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στόχος του Δήμου Λεβαδέων είναι να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φυτών και Βοτάνων στην πόλη μας, το μοναδικό στη Στερεά Ελλάδα, και να στεγαστεί σε ένα καταλληλότερο χώρο ώστε να συμπεριληφθούν όλα τα φυτά και βότανα της συλλογής και να δέχεται επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…