Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών του Αγκυροβολίου Τουριστικών Σκαφών (Μαρίνα) στον Πίσω Γιαλό Καψαλίου, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και αντιδήμαρχο Δημήτρη Καλλίγερο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των μελετών είναι 180.000,00€ και καλύπτεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης των μελετών είναι 12 μήνες.
Ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με αφορμή την έναρξη εκπόνησης των μελετών, δήλωσε τα ακόλουθα: “Ακόμα ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο μπαίνει σε τροχιά στο νησί μας. Ένα έργο τουριστικής ανάπτυξης που η τοπική κοινωνία αναμένει επί δεκαετίες. Μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για το έργο αυτό, όταν το 2005 είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση για τη Μαρίνα στο Καψάλι, ύψους 2.500.000€ και μάλιστα με Υπουργική Απόφαση που είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά τελικά το έργο δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα όλη εκείνη η διαδικασία να είναι πλέον άκυρη. Με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου διεκδικήσαμε τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση σημαντικών λιμενικών μελετών, μια από τις οποίες είναι και η Μαρίνα στο Καψάλι. Με την ολοκλήρωσή τους θα έχουμε στα χέρια μας έναν ώριμο φάκελο, ώστε μετά την αδειοδότηση του έργου να μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα μια μεγάλη χρηματοδότηση για τον τόπο μας”.
Άρθρο Localit 07 Ιανουαρίου, 2025
Δήμος Κυθήρων: Ξεκίνησαν οι μελέτες για τη Μαρίνα Τουριστικών Σκαφών στο Καψάλι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Με μια ματιά
07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: Ενημερωτική συνάντηση για την προστασία ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Ο Δήμος Σκύδρας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση με θέμα την προστασία των ανηλίκων από τη χρήση…
Με μια ματιά
06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Ψηφίστηκε το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά
Με μια ματιά
05 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόληψη και υγεία στο επίκεντρο: Συνεργασία Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με Χαροκόπειο
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προχωρά σε μια νέα συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έχοντας στόχο την…