Άρθρο Localit 31 Μαρτίου, 2022

Δήμος Κοζάνης: Οι ευρωπαϊκές πόλεις συνεργάζονται για την κλιματική ουδετερότητα

Την πρόθεσή τους για συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, επικύρωσαν σε τηλεδιάσκεψη, την 28η Μαρτίου 2022, τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο STARDUST του ΠρογράμματοςHorizon 2020.

Κοζάνη (Ελλάδα), Κλουζ (Ρουμανία),  Παμπλόνα (Ισπανία) και Τάμπερε (Φιλανδία) συζήτησαν και μοιράστηκαν το όραμά τους για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, καθώς όλες έχουν υποβάλλει τις προτάσεις τους στην Αποστολή των Πόλεων, με στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

– Martin Stroleny, υπεύθυνος Έργων, Greenovate! Europe

-Virginia MosteyrinPeriduero, διευθύνoυσαΣύμβουλος, Greenovate! Europe, Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Πράσινη Καινοτομία και συντονιστές της συζήτησης

– Νούλα Τουμπουλίδου, αναπληρώτρια δημάρχου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κοζάνης

– Δημήτρης Κακουλίδης, αν. προϊστάμενος Γραφείου Δημάρχου Κοζάνης

– AdrianRăulea, υπεύθυνος Έργων (Ρουμανία)

– KoldoUrrutiaAzcona,κύριος ερευνητής, Εργαστήριο Αστικού Μετασχηματισμού, Παμπλόνα, Ισπανία

– AnnaVilhula, Υπεύθυνη Έργων, Δήμος Τάμπερε

– Γιάννης Φάλλας, Διευθυντής, Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Η αναπληρώτρια του δημάρχου, Νούλα Τουμπουλίδου, υπογράμμισε ότι «Η συνεργασία και η αμοιβαία ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών, μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξή μας, ενώ η πιθανή κοινή μας προσέγγιση για ευκαιρίες χρηματοδότησης μπορεί να ενισχύσει την κοινή μας προσπάθεια».

Υπενθυμίζεται, ότι η Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης» θα καλύψει τις ανάγκες επανασχεδιασμού και αναζωογόνησης των αστικών περιοχών, με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τη μείωση παραγωγής ρύπων από τις καθημερινές μετακινήσεις, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, καθώς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αστικών περιοχών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο Stardust προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει ένα πλούσιο υπόβαθρο ιδεών και εφαρμογών για την προετοιμασία των προτάσεων, όπως αναφέρει ο Δήμος Κοζάνης σε σχετική ανακοίνωση του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χρώμα στα σχολεία του Δήμου Χανίων

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης στους αθλητικούς χώρους σε προαύλια των σχολικών μονάδων…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Η.Ν. Ψαρών: “Ψαρεύουμε” τα σκουπίδια – Προστατεύουμε το θαλάσσιο πλούτο μας

Δίωρη Εθελοντική Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμάνι του, διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες για την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του κεντρικού πεζόδρομου του Βελεστίνου, βρίσκονται  σε εξέλιξη…