Άρθρο Localit 26 Αυγούστου, 2014

Δήμος Κορυδαλλού: Ημερίδα για την αειφόρο Ανάπτυξη

dimarxoiΤο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) που εκπόνησε ο Δήμος Κορυδαλλού και τα οφέλη που θα έχουν από την εφαρμογή του οι δημότες του Κορυδαλλού στο πλαίσιο του Συμφώνου Δημάρχων, θα παρουσιαστεί σε ειδική ημερίδα την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 στις 11.00 το πρωί  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού στην οδό Γρ. Λαμπράκη 240 και Νικηφορίδη.

Ο Κορυδαλλός έχει θέσει σε προτεραιότητα τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και γι΄ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προσχώρηση του Δήμου στο «Σύμφωνο Δημάρχων», που υπεγράφη από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή τους.

Ήδη πραγματοποιήθηκε μια συνολική καταγραφή των καταναλώσεων σε όλα τα δημοτικά κτίρια, στο δημοτικό φωτισμό, στις μεταφορές κ.α και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της ημερίδζας.

Στη συνέχεια εκπονήθηκε το Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία  με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ στο οποίο προβλέπονται οι δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να προγραμματισθούν, ώστε έως το 2020 να επιτύχει το στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, συνεισφέροντας στο γενικό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Έως σήμερα το Σύμφωνο Δημάρχων έχει υπογραφεί από περισσότερους από 5.500 φορείς που εκπροσωπούν πάνω από 184 εκ. πολίτες σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11.00 μ.μ. – 11.30 μ.μ.

Χαιρετισμός – Εισήγηση του Δημάρχου Κορυδαλλού με θέμα: Το Σύμφωνο των Δημάρχων και η σημασία του για τον Δήμο Κορυδαλλού

Εισηγητής: Σταύρος Κασιμάτης, Δήμαρχος Κορυδαλλού 

11.30 μ.μ. – 12.00

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.)  του Δήμου Κορυδαλλού, τι προβλέπει και ποια τα αποτελέσματα / Η ευρωπαϊκή και η ελληνική εμπειρία από το Σύμφωνο των Δημάρχων

Εισηγητής: Ευαγγελινή Μπούσιου, Περιβαλλοντολόγος , επιστημονικός συνεργάτης ΠΕΤΑ Α.Ε.

12.00 – 12.30

Οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες του Δήμου Κορυδαλλού για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κλιματική Αλλαγή και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης (Σ.Δ.Α.Ε.) 

Εισηγητής: Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος και Πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ

12.30 – 13.00

Η χρηματοδότηση των Δράσεων του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.)/ Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) και άλλες μορφές χρηματοδότησης

Εισηγητής: Στάθης Ραγκούσης , Διευθύνων Σύμβουλος  ΠΕΤΑ Α.Ε.

13.00 – 14.00

Συζήτηση με το κοινό – Ερωτήσεις και απαντήσεις

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…