Άρθρο Localit 24 Απριλίου, 2024

Δήμος Κιλκίς: Βιωματικά εργαστήρια στα σχολεία για την έμφυλη βία

Βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων ενάντια στην έμφυλη βία στα σχολεία υλοποίησε ο δήμος Κιλκίς στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης.

Στα βιωματικά εργαστήρια συμμετείχαν τριακόσιοι μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 14 έως 16 ετών από πέντε γυμνάσια και δύο λύκεια ενώ το πρόγραμμα, διάρκειας 104 διδακτικών ωρών, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023 και ολοκληρώθηκε μέσα στον Απρίλιο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσω ενός κατάλληλου και ειδικά δημιουργημένου για την ηλικία τους υλικού ευαισθητοποίησης από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατά της Βίας, ευαισθητοποιήθηκαν με τη χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων σε ζητήματα όπως οι επιζήμιες επιπτώσεις των στερεοτύπων του φύλου και η βία στις συντροφικές σχέσεις. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν, να αξιολογήσουν, να αμφισβητήσουν και να αναθεωρήσουν τα πολιτισμικά “κληρονομημένα” στερεότυπα τους και να προσεγγίσουν τις διαφυλικές διαφορές όχι ως χαρακτηριστικά υπεροχής του φύλου αλλά ως ατομικές διαφορές.

Το συντονισμό των δράσεων είχαν το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3ο Θερινό Σχολείο του Παγκοσμίου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου

Ολοκληρώθηκε το  3ο θερινό σχολείο που πραγματοποίησε το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου με θεματική “Γεωποικιλότητα, Βιοποικιλότητα και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρίγα: Οι κάτοικοι ελέγχουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων μέσω του ψηφιακού «Χάρτη θερμότητας»

Ο δήμος Ρίγα  στη Λετονία θέτει σε εφαρμογή ένα νέο θεματικό χάρτη Αστικού Περιβάλλοντος, τον…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Πιλοτικό καλοκαιρινό camp για παιδιά με αυτισμό

Ο δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιλοτικό καλοκαιρινό camp για δέκα παιδιά με αυτισμό…