Άρθρο Localit 16 Μαΐου, 2024

Δήμος Κιλελέρ: Καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών

Καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών και εκπαιδευτικών ξεκίνησε ο δήμος Κιλελέρ  σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών που έχει τον τίτλο: «Μη δίνετε καμία ευκαιρία στα κουνούπια».

Η καμπάνια ξεκίνησε από τα γυμνάσια και λύκεια Νίκαιας, Πλατυκάμπου και Αρμενίου. Παράλληλα ο  δήμος συνεργάζεται και με την περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία έχει αναλάβει ανάλογη δράση περιμετρικά των χωριών (ρέματα, λιμνάζοντα ύδατα κ.λπ).

Επίσης στο πλαίσιο της συστηματικής και έγκαιρης καταπολέμησης των κουνουπιών και εφαρμογής μέτρων προστασίας των πολιτών, προβαίνει σε στοχευμένες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε φρέατια υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων, σε ιδιωτικούς βόθρους καθώς επίσης και στη διαρκή παρακολούθηση και ελέγχου με καθαρισμό, απολύμανση, μυοκτονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στις κοινότητες του δήμου όπου εμφανίζεται εντονότερο το πρόβλημα των κουνουπιών, σε καθαρισμό, αποψίλωση, κλάδεμα θάμνων και κούρεμα γρασιδιού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και στην ορθή διαχείριση απορριμμάτων, πλύση και απολύμανση των κάδων, βάσει προγραμματισμού της αρμόδιας υπηρεσίας. Τέλος διανέμει ενημερωτικό έντυπο σε δημότες με οδηγίες  για τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, το περιεχόμενο του οποίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου  www.kileler.gov.gr.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη γερμανών εκπρόσωπων μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας,…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δ. Λέσβου: Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Βατούσα

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία ιδρύει ο δήμος Δυτικής Λέσβου στη Βατούσα.…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι μαθητές του Χαλανδρίου προστατεύουν το κλίμα

Επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε όλα τα σχολεία εξετάζει ο Δήμος Η αίθουσα του Δημοτικού…