Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2013

Δήμος Καβάλας: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα STATUS

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση των εταίρων του έργου STATUS «Strategic territorial agendas for small and middle-sized cities», στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου στην πόλη Herceg Novi στο Μαυροβουνίο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος South East Europe (Νοτιοανατολική Ευρώπη) στο οποίο ο Δήμος Καβάλας είναι επικεφαλής εταίρος.

Κύριοι στόχοι του έργου είναι:
• Η εξοικείωση των Δήμων με τις σύγχρονες προσεγγίσεις στρατηγικού πολεοδομικού σχεδιασμού.
• Η εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ Δήμων, πιθανών επενδυτών και του τριτογενούς τομέα μιας πόλης.
• Η δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα αστικής και περιφερειακής ανάπτυξης.
• Η εκκίνηση και οργάνωση συμμετοχικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο δημιουργώντας αστικά κέντρα.
• Η αποσαφήνιση των βημάτων και του περιεχομένου του πολεοδομικού σχεδιασμού για κάθε πόλη – εταίρο και η σύνθεση μιας πολεοδομικής Agenda.

Ο Δήμος Καβάλας έχει ορίσει ως περιοχή παρέμβασης για το έργο αυτό, το Δημοτικό Διαμέρισμα Φιλίππων. Για την περιοχή παρέμβασης θα πραγματοποιηθεί μελέτη που θα υποδεικνύει τα δυνατά της σημεία, καθώς επίσης και τις ευκαιρίες ανάπτυξής της. Τα αναπτυξιακά σενάρια που θα προκύψουν, θα τεθούν σε διαβούλευση και με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί ένα στρατηγικό πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης στο Μαυροβούνιο συζητήθηκαν εκτός των άλλων και διαχειριστικά θέματα του έργου καθώς επίσης παρουσιάστηκε απ’ όλους τους εταίρους η πορεία των εργασιών τους μέχρι σήμερα. Τέλος, διαμορφώθηκε το πλάνο εργασίας για την επόμενη περίοδο και ορίστηκε η επόμενη συνάντηση για τις 9-10 Δεκεμβρίου στο Schwechat της Αυστρίας. 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…