Άρθρο Localit 25 Ιουνίου, 2012

Δήμος Καλαμαριάς: Λειτουργία λεωφορειολωρίδας στην οδό Εθνικής Αντίστασης

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 αρχίζει η λειτουργία της λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων στην οδό Εθνικής Αντίστασης, εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, στο τμήμα της από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την υφιστάμενη λεωφορειολωρίδα της Λεωφ. Βασιλ. Όλγας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 855/2012 (αριθ. πρωτ. 21466/8.6.2012), που εκδόθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 4 του ν. 2696/1999, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 143 παρ. 9 του ν. 4070/2012, η λεωφορειολωρίδα θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, εκτός αργιών, από 06:30 έως 20:30. Σύμφωνα με την ίδια Απόφαση Δημάρχου στη λεωφορειολωρίδα:

α.     Επιτρέπεται να κινούνται τα αστικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ., τα σχολικά και τουριστικά λεωφορεία, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομικά κ.λ.π.), οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα και ποδήλατα, καθώς και τα δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησης (πλυντικά, απορριμματοφόρα κ.λ.π.).

β.     Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση παντός οχήματος κατά τις ώρες λειτουργίας της.

γ.     Απαγορεύεται η χρήση της από οχήματα τροφοδοσίας κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της, με εξαίρεση κατά τις ώρες 10:30-12:30 και 16:00-17:00.

δ.     Για λόγους ομοιομορφίας με τη λειτουργία των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα επιτρέπεται η κίνηση των ΤΑΧΙ στη λωρίδα αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων, για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες κατασκευής του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Η κίνηση των ΤΑΧΙ στη λωρίδα αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων θα απαγορεύεται κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός αργιών), από 6:30 έως και 9:30 και από 14:00 έως 17:00.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…