Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2024

Δήμος Ηρακλείου: Σε εφαρμογή νέα πρακτική για τη μεγιστοποίηση της συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων

Τηλεδιάσκεψη του δημάρχου Ηρακλείου Αλ. Καλοκαιρινού με τους επικεφαλής των παρατάξεων – Στόχος η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η διαφάνεια

 

Μια νέα πρακτική εγκαινίασε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με στόχο την βέλτιστη συνεργασία της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων σε σημαντικά ζητήματα του δήμου.

Πρόκειται για την Τηλεδιάσκεψη των Επικεφαλής, που, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος,  αποτελεί μια άτυπη, αλλά ουσιαστική συνάντηση εργασίας του Δημάρχου με τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η τηλεδιάσκεψη δεν αντικαθιστά κανένα από τα θεσμικά δημοτικά όργανα και δεν έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά ζητήματα του Δήμου, η καλύτερη συνεννόηση, η προετοιμασία των παρατάξεων και γενικά, η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαφάνειας,με σκοπό την επίτευξη των μέγιστων δυνατών οφελών για τους Δημότες.

Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η γενική γραμματέας του γήμου Μαρία Σκραφνάκη, ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός ενημέρωσε τον Μιχάλη Καραμαλάκη, την Μαρία Καναβάκη και τον Δημήτρη Δουλουφάκη για δυο σημαντικά ζητήματα που θα τεθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024:

Την προβλεπόμενη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των παρατάξεων στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΗ, της ΔΕΠΑΝΑΛ, της ΑΑΗ ΑΕ και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ηράκλειο, καθώς και τη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι προϋποθέσεις που θέτουν οι σχετικοί νόμοι και εγκύκλιοι που έχουν εκδοθεί, οι προθεσμίες, οι ενέργειες και οι διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν από τις παρατάξεις πριν από τη συζήτηση των θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο.

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, πρότεινε στις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εκπροσωπηθούν και στα Δ.Σ. της ΑΑΗ ΑΕ και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ηράκλειο, παρά το ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη ή δέσμευση από το νομικό πλαίσιο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος «Παρά το ότι δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη, ούτε στο καταστατικό ούτε στο νόμο, πολιτικά σωστό και δίκαιο είναι να εκπροσωπηθούν όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, σε όλους τους Οργανισμούς του Δήμου Ηρακλείου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…