Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2024

Δήμος Ηρακλείου: Οι πολίτες απαντούν για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη

Ένα έξυπνο ερωτηματολόγιο για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη διακινεί ο δήμος Ηρακλείου και καλεί του πολίτες να απαντήσουν διαθέτοντας λίγο χρόνο και τις προτάσεις τους, αλλά και να συμβάλλουν στη διάδοσή του.

Ειδικότερα ο δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας με τίτλο ΕΙΤ Challenge My City και SPINE–HORIZON απέστειλε επιστολή σε Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του Ηρακλείου, όπως την Περιφέρεια, τα Πανεπιστήμια, το Αστικό ΚΤΕΛ, τον ΕΦΚΑ κ.α, προκειμένου να αναρτηθεί στους χώρους τους αφίσα η οποία παραπέμπει στη συμπλήρωση ερωτηματολογίου με κωδικό γρήγορης ανταπόκρισης (QR Code) και το οποίο απευθύνεται στους δημότες της πόλης.

Επίσης να διαδοθεί ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος Ερωτηματολόγιο κατοίκων Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την κινητικότητα στην πόλη: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScadrAKSrFjvI…/viewform στα ηλεκτρονικά μέσα (e-mails, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κ.α) των υπαλλήλων, του κοινού εξυπηρέτησης του κάθε φορέα, ή των φοιτητών αντίστοιχα.

Στόχος είναι η καταγραφή των βασικών χαρακτηριστικών (ανάγκες, συνήθειες, επιλογές, προβλήματα) της μετακίνησης των κατοίκων στην περιοχή του δήμου Ηρακλείου, καθώς και των απόψεων τους σχετικά με τα παρεχόμενα μέσα και τρόπους μεταφοράς.

Στην επιστολή προς τους φορείς αναφέρεται ότι, η συμβολή τους στην ενημέρωση των πολιτών, με την ανάρτηση αφίσας που θα έχει οδηγίες συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου από τους Δημότες, θα είναι πολύτιμη.

Τα στοιχεία θα συλλεγούν και κατόπιν θα αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων του Ηρακλείου, όσον αφορά για τις ανάγκες και τα προβλήματά τους αναφορικά με την μετακίνησή τους στην πόλη.

Υπεύθυνη Υπηρεσία για το έργο SPINE από το δήμο Ηρακλείου είναι η διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και αρμόδιο το τμήμα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αν. Σάμου: Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας πρόγραμμα ανταλλαγής…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 02 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για την Ορθολογική Διαχείριση Βιοαποβλήτων διακρίθηκε ο Δήμος Πλατανιά

Για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαλογής στην Πηγή» και χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, διακρίθηκε ο  Δήμος…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 01 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάνθαρος» διακρίθηκε ο Δήμος Πειραιά

Ακόμα ένα βραβείο για το καινοτόμο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος» απέσπασε η Διεύθυνση Καθαριότητας και…