Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2022

Δήμος Ηρακλείου: Νέα ιστοσελίδα με πληροφορίες και οδηγίες για ιδιοκτήτες και αναδόχους ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Ηρακλείου, θέτοντας ως προτεραιότητα την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για το νέο Νόμο 4830/2021 για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων και το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας, με πληροφορίες και οδηγίες για το ευρύ κοινό και τους ιδιοκτήτες και αναδόχους ζώων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο νέο website, στη διεύθυνση http://animals.heraklion.gr προκειμένου να ενημερωθούν για τον νόμο 4830/2021 («Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις») καθώς και για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν εξ αυτού, για όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα ζωάκι.

Παράλληλα, υπάρχει και ειδική ενότητα με χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα σκυλιά που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο Ηρακλείου και δίνονται προς υιοθεσία, καθώς και για τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο (https://bit.ly/3tXY1jV).

Η νέα ιστοσελίδα εντάσσεται στις δράσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων και την προώθηση των υιοθεσιών των ζώων που φιλοξενούνται και περιθάλπονται στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου.

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, αρμόδια για το συγκεκριμένα θέμα, Μαρία Καναβάκη δήλωσε σχετικά: «Δημιουργήσαμε ένα νέο web site ενισχύοντας την προσπάθειά μας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα που αφορούν στα αδέσποτα ζώα, στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και στην ενίσχυση των υιοθεσιών. Πιστεύουμε ότι κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας θα συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτού ζητήματος, μέσω της καλλιέργειας των φιλοζωικών αισθημάτων αλλά και της υπευθυνότητας των πολιτών και της κοινωνίας. Για το σκοπό αυτό προγραμματίζουμε στο Δήμο Ηρακλείου κι άλλες, στοχευμένες δράσεις προκειμένου τα ζώα να νιώσουν αυτό που έχουν δικαίωμα: την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη φροντίδα όλων μας».

Πέρα από το νέο site, προς την ίδια κατεύθυνση (της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης), δημιουργήθηκαν και νέες σελίδες για το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου στα social media:

Σελίδα Facebook: Κυνοκομείο Ηρακλείου – Χαρίστε τους ένα σπίτι (https://bit.ly/3CLg3JS)

Σελίδα Ιnstagram: heraklion_kynokomeio (https://bit.ly/3tbwtrQ)

Κανάλι ΥouTube: Κυνοκομείο Ηρακλείου – Χαρίστε τους ένα σπίτι (https://bit.ly/3w9NCUS)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Ο Δήμος Παγγαίου δημιουργεί εκτεταμένο δίκτυο εξωτερικών απινιδωτών

Έχοντας δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο με 33 απινιδωτές (AED) εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελέτη για το έργο «Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Αμυνταίου»

Μελέτη για το έργο  «Δράσεις προστασίας των υδάτων Δήμου Αμυνταίου», ξεκινά στον Δήμο, μετά  την…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλιακά κιόσκια ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Κιόσκια ανακύκλωσης εγκατέστησε στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για ζεύγη ηλεκτρονικών κάδων απόρριψης…