Ξεκίνησαν σήμερα οι απαραίτητες προκαταρκτικές εργασίες στο ιστορικό κτίσμα της Αγίας Τριάδας, στη Φάμπρικα Ανωγειανάκη, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα και να εξασφαλιστεί η στατικότητα για να προχωρήσει η αποτύπωση και η μελέτη όσων πρέπει να γίνουν για να μετατραπεί το κτίριο σε Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής.
Το έργο επισκέφτηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος επισήμανε ότι η μετατροπή του κτιρίου σε Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για την περιοχή της Αγίας Τριάδας.
«Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ανέφερε, το κτίριο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση για αυτό άλλωστε και απαιτήθηκε αυτή η προκαταρκτική εργασία. Ωστόσο, από τη στιγμή που το κτίσμα θα έχει εξασφαλιστεί ως προς τη στατικότητά του και η αποτύπωση του και η μελέτη όσων πρέπει να γίνουν, ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς έτσι ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο το έργο να δημοπρατηθεί και να πραγματοποιηθεί».
Σημειώνεται ότι στην Φάμπρικα Ανωγειανάκη πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής το οποίο θα έχει εκθεσιακό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι θα φιλοξενήσει τη σημαντική συλλογή μουσικών οργάνων του Ross Daly και τη λειτουργία σχολών κατασκευής και επιδιόρθωσης παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το Κέντρο να καταστεί ένας νέος δυναμικός χώρος για την Αγία Τριάδα και το σύνολο το Δήμου στον οποίο θα πραγματοποιούνται, σε σταθερή βάση, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η Φάμπρικα Ανωγειανάκη βρίσκεται στην μικρή πλατεία που σχηματίζεται στη συμβολή των οδών Βαλέστρας, Σαββαθιανών και Μελιδώνη. Αποτελεί τεκμήριο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στη πόλη του Ηρακλείου και αποτελείται από δύο κύρια κτίσματα τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως διατηρητέα το 2011. Η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση της εντάσσεται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027».
Άρθρο Localit 18 Μαρτίου, 2025
Δήμος Ηρακλείου: Η Φάμπρικα Ανωγειανάκη μετατρέπεται σε Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής και πολιτιστικό κέντρο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ενδιαφέρουν
09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω
Ο Δήμος Αιγάλεω προσφέρει και αυτή τη σχολική χρονιά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και…
Ενδιαφέρουν
03 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με σεβασμό και συγκίνηση τιμήθηκαν τα 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη
Με επίκεντρο τη μνήμη των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου…
Ενδιαφέρουν
02 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2026 στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που απευθύνονται σε…