Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Ιωαννιτών: Ξεκινούν τα έργα για το μεγάλο δακτύλιο της πόλης

Ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης των Ιωαννίνων γίνεται πράξη. Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα, θα ενώσει το μητροπολιτικό κέντρο με το παραλίμνιο μέτωπο και θα προσθέσει νέους ποδηλατόδρομους στην περιοχή.

Ο μεγάλος δακτύλιος ξεκινά άμεσα καθώς σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Ιωαννίνων και του αναδόχου. Δέσμευση είναι το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, δηλαδή εντός των επόμενων 15 μηνών.

«Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες του δήμου για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, ένα έργο πνοής για το λεκανοπέδιο. Τώρα περνά στα χέρια του αναδόχου και είμαστε σίγουροι ότι σε 15 μήνες θα έχουμε έτοιμο έναν νέο οδικό άξονα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έγινε αναλυτική παρουσίαση του έργου, ενός από τα μεγαλύτερα που χρηματοδοτούνται κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Ο προϋπολογισμός για την συγκεκριμένη οδική αρτηρία ανέρχεται στα 24,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το οδικό δίκτυο έχει συνολικό μήκος περίπου 4.360 μ., ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό στάδιο, με την οδό Ιωαννίνων του Δ.Δ. Ανατολής.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία 7 σύγχρονων ισόπεδων κυκλικών κόμβων (roundabouts), καθώς και παράπλευρων και κάθετων οδών, ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Επίσης σε τμήμα του έργου θα κατασκευαστεί διαδρομή αναψυχής με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο που θα συνδέσει την περιοχή με το παραλίμνιο μέτωπο και τον υφιστάμενο πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο.

Η συγκεκριμένη οδική αρτηρία διακρίνεται σε τρία τμήματα:

ΤΜΗΜΑ 1: Από την οδό Βογιάνου έως το πέρας της Λεωφόρου Ειρήνης, διέρχεται στις παρυφές των ΡΣ Βοτανικού Βρυσουλας και Ανατολής. Το μήκος του είναι περίπου 2,6 χλμ

ΤΜΗΜΑ 2: Από την Λεωφόρο Ειρήνης έως την οδό Αγίας Σοφίας, διέρχεται μεταξύ των ΡΣ Κατσικάς και Ανατολής. Το μήκος του είναι περίπου 0,8 χλμ

ΤΜΗΜΑ 3: Εκτός σχεδίου περιοχή, στις παρυφές του Ρ.Σ. Ανατολής. Το μήκος του είναι περίπου 1,0 χλμ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…