Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2023

Ελληνικό-Αργυρούπολη: 4 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία από σήμερα στους δρόμους της πόλης

Με τέσσερα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία ενίσχυσε τον στόλο του ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, προκειμένου να αναβαθμιστεί η δημοτική συγκοινωνία της πόλης. Ταυτόχρονα, όπως προσθέτει, θα μειωθεί κατακόρυφα το κόστος μεταφοράς των δημοτών.

Τα λεωφορεία, φόρτισαν το περασμένο Σάββατο για πρώτη φορά στους ηλιακούς φορτιστές που διαθέτει το εργοτάξιο, και  σήμερα Δευτέρα θα βγουν στην κυκλοφορία και θα τεθούν στη διάθεση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της δημοτικής Αρχής, αναμένεται να εξυπηρετούν 20.000 επιβάτες μηνιαίως και στις τρεις γραμμές του δήμου.

«Ίσως είμαστε από τους μοναδικούς δήμους της χώρας με ηλεκτρική δημοτική συγκοινωνία», ανέφερε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, και στη συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Θα κινούνται με μηδενικό κόστος για τον δήμο μας και κυρίως φιλικά προς το περιβάλλον».

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Πέραμα εκπέμπει SOS!», Δήμος και οι κάτοικοι προχωρούν αύριο σε αποκλεισμό της πόλης

Με το σύνθημα «Οξυγόνο Τώρα! Το Πέραμα εκπέμπει SOS!» οι κάτοικοι του Περάματος, το δημοτικό…

Βιώσιμες Πόλεις 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αστική ανάπλαση με την ενοποίηση έξι σχολικών συγκροτημάτων στον δήμο Χαλανδρίου

Ξεκινά το επόμενο διάστημα στο δήμο Χαλανδρίου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η υλοποίηση…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη: Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Πανοράματος

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων τεχνικών μελετών για την…