Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Δήμος Ελασσόνας: Χρηματοδότηση για στειρώσεις και νέο εξοπλισμό για τα αδέσποτα

Με το συνολικό ποσό των 59.927,96 € χρηματοδοτείται ο Δήμος Ελασσόνας από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο του προγράμματος «Άργος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Προμήθεια εξοπλισμού και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για την ευζωία ζώων συντροφιάς».

Ο Δήμος Ελασσόνας, όπως τονίζει, κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και συγκεκριμένα για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού σήμανσης των ζώων και την προμήθεια ενός οχήματος τύπου van diesel για την περισυλλογή τους, ενώ με την χρηματοδότηση προβλέπεται να παρασχεθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες στείρωσης σε 150 περίπου αδέσποτα ζώα του Δήμου.

Η πρόταση έρχεται να συμπληρώσει τη χρηματοδότηση που έλαβε ο δήμος από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προϋπολογισμού 452.000,00 €.

«Όλο αυτό το διάστημα με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά, αλλά και με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού στο προσωρινό πάρκο φιλοξενίας, υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση των αδέσποτων, γίνεται η περισυλλογή αυτών όπου απαιτείται, πραγματοποιείται στείρωση και παρέχεται ιατρική παρακολούθηση από συμβεβλημένο κτηνίατρο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι υιοθεσίες των ζώων. Είναι υποχρέωση άλλωστε του δήμου και της πολιτείας να εξασφαλίζει συνθήκες ευζωίας στα αδέσποτα ζώα και να εξαλείψει τους κινδύνους από εγκαταλελειμμένα και επιθετικά ζώα. Η νέα αυτή χρηματοδότηση έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, αλλά και να προμηθεύσει τον δήμο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να διευκολυνθεί το έργο όλων. Ένα έργο που υλοποιείται με την αμέριστη στήριξη πολλών εθελοντών σε όλη την επικράτεια του δήμου μας καθημερινά και τους ευχαριστώ προσωπικά όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας, Ν. Γάτσας.

Η χρηματοδότηση αφορά στην:

  • «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, ΛΟΙΠΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΥΠΟΥ VAN DIESEL» συνολικού προϋπολογισμού: 29.963,36 € (με ΦΠΑ).

Προβλέπεται η προμήθεια σε εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την περισυλλογή, τον χειρισμό και τη μεταφορά όσων αδέσποτων ζώων εντάσσονται στο πρόγραμμα προστασίας και κτηνιατρικής φροντίδας του Δήμου Ελασσόνας.

  • «ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού: 29.964,60 € (με ΦΠΑ).

Προβλέπεται να παραχθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες στείρωσης σε 150 περίπου αδέσποτα ζώα του Δήμου Ελασσόνας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Συμβάσεις για το Πράσινο Σημείο και αναπλάσεις στην παραλίμνιο

Στη φάση της υλοποίησης περνά το έργο του «Πράσινου Σημείου» στο Δήμο Ιωαννιτών καθώς υπογράφηκε…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Τα Γιάννενα ολοκληρώνουν τον σχεδιασμό για το ποδήλατο

Το προτεινόμενο οριστικό δίκτυο υποδομών ποδηλάτου στην πόλη των Ιωαννίνων, τις προτεραιότητες υλοποίησής του, καθώς…

Βιώσιμες Πόλεις 05 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στο Γύθειο

Στο Γύθειο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, οι εργασίες ανάπλασης,  που αναμένεται να αλλάξουν…