Άρθρο Localit 21 Μαΐου, 2024

Δήμος Χίου: Έτοιμη η μελέτη πυρασφάλειας σχολείων, αλλά δεν επαρκούν οι πόροι για την εφαρμογή της

Έτοιμη είναι η μελέτη πυρασφάλειας στα σχολεία που έχει εκπονήσει ο δήμος Χίου από το 2023, ωστόσο δεν μπορεί να την εφαρμόσει καθώς ο δήμος μπορεί να διαθέσει μόλις το 1/10 περίπου του συνολικού ποσού απαιτείται.

Συγκεκριμένα το συνολικό ποσό που απαιτείται για τη θωράκιση όλων των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τη μελέτη πυρασφάλειας ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. Και ο δήμος έχει εξασφαλισμένα 280.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Κατά τη διάρκεια εξέτασης του θέματος στη Δημοτική Επιτροπή του δήμου, υπογραμμίστηκε ότι ο δήμος έχει καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για επιπλέον χρηματοδότηση, αλλά δεν υπάρχει κάποια απάντηση.

Να σημειωθεί ότι με το διαθέσιμο από το δήμο ποσό, μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες σε περίπου 15 σχολικές μονάδες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2026 στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που απευθύνονται σε…

Ενδιαφέρουν 01 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσκληση του Δήμου Σκύδρας σε συγγραφείς και δημιουργούς

Ο Δήμος Σκύδρας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την καταγραφή των τοπικών συγγραφέων και των βιβλίων…

Ενδιαφέρουν 31 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο εβδομάδες δωρεάν άθλησης στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου προσφέρει δύο εβδομάδες (1-11 Σεπτεμβρίου) δωρεάν άθλησης στην αίθουσα Fitness του Δημοτικού…