Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2020

Δήμος Χερσονήσου: Ειδικό τιμολόγιο για τους απόρους στους λογαριασμούς ύδρευσης

Την απαλλαγή χρέωσης λογαριασμών ύδρευσης στους απόρους, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου, το οποίο ενέκρινε την νέα τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χερσονήσου, όπου καθιερώνονται ευνοϊκότερα κοινωνικά κριτήρια.

Ειδικότερα, για την κατηγορία των απόρων, η πρώτη κλίμακα χρέωσης (έως 25 κυβικά ανά τετράμηνο), η οποία αντιστοιχεί στις βασικές ανάγκες διαβίωσης, παραχωρείται χωρίς χρέωση και χωρίς πάγιο για κάθε εκδιδόμενο τετραμηνιαίο λογαριασμό, τόσο για τα τέλη ύδρευσης όσο και για τα τέλη χρήσης αποχέτευσης.

Οι υπόλοιπες κλίμακες εφαρμόζονται κανονικά, με την προβλεπόμενη κάθε φορά τιμή, μειωμένες κατά την προβλεπόμενη έκπτωση για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Κριτήριο για την χορήγηση των δωρεάν κυβικών για τα πρώτα 25 κυβικά ανά τετράμηνο είναι η ένταξη του δημότη στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και η κατάθεση του σχετικού πιστοποιητικού, όπως αυτό ισχύει σήμερα (ή όπως τροποποιηθεί ή μετονομαστεί στο μέλλον.)

Ο έλεγχος της πληρότητας των στοιχείων για την ένταξη θα γίνεται σε ετήσια βάση, όπως και ο έλεγχος των κριτηρίων για την ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ3 : Δήμοι υπό πίεση- Ζητείται άμεση οικονομική ενίσχυση χωρίς νέα βάρη στους πολίτες

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», στους δημοσιογράφους Όλγα Ψαρίδου και Ίων Τσώχο, παραχώρησε την…

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…