Άρθρο Localit 27 Φεβρουαρίου, 2015

Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση διανομής κουπονιών σε 3.600 οικογένειες

δήμος ΑθηναίωνΗ δεύτερη φάση της διανομής κουπονιών σε συνολικά 3614 οικογένειες στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος του δήμου Αθηναίων με χρηματοδότηση των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου με επικεφαλής τη Νορβηγική κυβέρνηση ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 11 Μαρτίου.

Οι ωφελούμενες οικογένειες από την δεύτερη φάση του προγράμματος είναι 3.614 και θα διανεμηθούν συνολικά 5.439 κουπόνια άξιας έκαστο 40 ευρώ, που κλιμακωτά θα φτάνουν τα 160 ευρώ τη φορά, αναλόγως με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Η διανομή των κουπονιών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 6 Μαρτίου, ενώ όσοι δεν προσέλθουν τις προγραμματισμένες ημέρες θα εξυπηρετηθούν από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2015.

Η πρώτη φάση διανομής των κουπονιών, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Δεκεμβρίου έως στις 12 Ιανουαρίου, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και αφορούσε συνολικά 1100 πολίτες.

Το συνολικό πρόγραμμα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ αποσκοπεί στην ενίσχυση περισσότερων από 8.000 πολιτών , οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Κόμβο Αλληλοβοηθείας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν τα κουπόνια σε καταστήματα λιανικής πώλησης στα όρια των δήμου Αθηναίων, αγοράζοντας τρόφιμα και άλλα είδη της επιλογής τους. Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν, μετά από δημόσια πρόσκληση, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το νέο αυτό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων από τον δήμο Αθηναίων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από τον μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και τη Νορβηγική κυβέρνηση.

Αφορά μοναχικά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά. Το πρόγραμμα σέβεται την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων και τους αφήνει ανοικτό το δικαίωμα της επιλογής.

Για την υλοποίηση του  ο δήμος συνεργάστηκε για μία ακόμη φορά παραγωγικά με την Κοινωνία των Πολιτών αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Το σύστημα διαχείρισης κουπονιών προσφέρει χορηγικά η εταιρία EdenRed και τις απαιτούμενες τραπεζικές υπηρεσίες η Eurobank.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…