Στη Βαρκελώνη βρίσκεται ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, προσκεκλημένος της δημάρχου της πόλης κυρίας Ada Colau, στο πλαίσιο του «Barcelona Resilience Week» – Εβδομάδα Αστικής Ανθεκτικότητας, με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα.
Σε λίγη ώρα ο κ. Καμίνης, θα γίνει επισήμως δεκτός στο Δημαρχιακό Μέγαρο από τη δήμαρχο Βαρκελώνης, ενώ αμέσως μετά ο δήμαρχος Αθηναίων θα μιλήσει στο βασικό πάνελ της εκδήλωσης, για τις «Συνέπειες του Μεταναστευτικού».
Στις 12 μ.μ. (τοπική ώρα) θα παραχωρήσει, μαζί με τη κυρία Colau, κοινή Συνέντευξη Τύπου, με αιχμή το προσφυγικό.
Οι πόλεις της Αθήνας και της Βαρκελώνης, καθώς επίσης και εκείνες του Άμστερνταμ, του Βερολίνου και της Λειψίας, αποτελούν μέλη του Partnership on Migration and Refugees του EU Urban Agenda.
Τη Συνέντευξη Τύπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά: