Άρθρο Localit 13 Ιουνίου, 2013

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών για την ΕΡΤ

Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων όπου αναφέρει για την ΕΡΤ:
 
Η αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης για τη διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, μετέφερε στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία εικόνες, πρακτικές, ύφος και συναισθήματα μιας εποχής που η συλλογική μας μνήμη θεωρεί – ή μάλλον θεωρούσε – μια σκοτεινή ιστορική περίοδο. Μια περίοδο σιωπής και μαύρης, πραγματικά, εικόνας όπως αυτή που αντικρίζουμε από εχθές το βράδυ στις συχνότητες της ΕΡΤ.
Δεν θεωρούμε σκόπιμο να μπούμε σε διαδικασία κρίσης των δεδομένων λειτουργίας της ΕΡΤ που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Η ανάγκη προσαρμογής της οργάνωσης και της λειτουργίας της είναι κοινά αποδεκτή.
Αυτό όμως που θίγει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών αλλά και των θεσμικών οργάνων που τους εκπροσωπούν είναι η απαράδεκτη επίκληση των όποιων προβλημάτων του Οργανισμού προκειμένου να εμφανισθούν κάποιοι ως τιμωροί της αδιαφάνειας και της σπατάλης, τιμητές της προστασίας του Δημόσιου χρήματος με πρωτοφανή διάθεση εκδικητικής μανίας εναντίον των εργαζομένων ως αποκλειστικά υπευθύνων.
Η ανάγκη ύπαρξης της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης δεν καθορίζεται από ποσοστά τηλεθέασης και διαφημιστικής δαπάνης. Η προσφορά της σε παραμεθόριες περιοχές και φυσικά στον απόδημο Ελληνισμό δεν εκτιμάται με κριτήρια αγοράς.
Ο πολιτισμός, η αδέσμευτη ενημέρωση και η ψυχαγωγία είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη και υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας. Είναι απλά αδιανόητο να ανατεθεί εν λευκό μια από τις πιο ευαίσθητες λειτουργίες της δημοκρατίας μας, μια αυτόνομη και διακριτή εξουσία, στα χέρια μεγαλοεκδοτών, μεγαλοεργολάβων ενημέρωσης και διαπλεκομένων συμφερόντων.
Η απόφαση δε, για την όποια μεταβολή στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δημοκρατικών διαδικασιών που σέβονται το Σύνταγμα αλλά και το κοινό αίσθημα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και ζητά:
– την άμεση ακύρωση της απόφασης της Ελληνικής κυβέρνησης για τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ,
– την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία της,
– την έναρξη δημοκρατικού διαλόγου με όλες τις πλευρές, προκειμένου στη χώρα μας να λειτουργεί ένας αξιόπιστος, υγιής και αδέσμευτος Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…