Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2014

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Σύσκεψη για το «JESSIKA»

Το χρηματοδοτικό  πρόγραμμα «JESSIKA» και τις  δυνατότητες  εφαρμογής του  στα πλαίσια ενός καλλικρατικού δήμου με τα χαρακτηριστικά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , συζήτησαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης , ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς ,  στελέχη  της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εκ μέρους του δημάρχου Θύμιου Κοτζιά υπήρξε πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα τομέων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση της Αρχαίας Ολυμπίας ως χώρου τουριστικού προορισμού και με την ενίσχυση δομών της οικονομίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Στα πλαίσια αυτά ο δήμαρχος έθεσε το θέμα του Πάρκινγκ της πόλης , την επαναλειτουργία του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, την βελτίωση του  Θεάτρου  Φλόκα, την εξοικονόμηση ενέργειας από τα δημόσια κτήρια που ανήκουν στο δήμο αλλά και την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό ή  με παράλληλη χρήση λαμπτήρων οικολογικής κατανάλωσης. Κτλ Ακόμα από πλευράς της δημοτικής αρχής τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης μικρών μονάδων βιολογικού καθαρισμού αλλά και της χρηματοδότηση του Φ.Π.Α.  για το  μεγάλο  έργο των 7,5 εκ ε για την αποχέτευση του Πλατάνου , Πελοπίου , Φλόκα , κτλ.

.

Από πλευράς Εθνικής Τράπεζας στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Χρήστος Καλαντζής , Κορνηλία Γκαφαρίδου , Θανάσης Κανταρτζής και ο Γιάννης Ψωμάς και ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος Δ/ντής του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στην Αρχαία Ολυμπία ,  ενώ από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  οι Θανάσης Πετρόπουλος και Μάριος Χείρας.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος το  «JESSIKA» χρηματοδοτεί ανταποδοτικά έργα που προάγουν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη , χρησιμοποιεί μέρος των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, παρέχει ενισχύσεις με τη μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων .

 

Από πλευράς του δημάρχου υπήρξε η δέσμευση για την υποβολή συνολικής  πρότασης  για το σύνολο των έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το  «JESSIKA» με την επισύναψη των αντιστοίχων μελετών για όσα από τα προτεινόμενα έργα υπάρχουν. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο οικονομολόγος Αργύρης Σαλπέας , ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ.Α.Ο Γιώργος Λινάρδος.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…