Άρθρο Localit 20 Αυγούστου, 2021

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης: Στο «Αντώνης Τρίτσης», το σύστημα τηλεδιαχείρισης του δικτύου ύδρευσης

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Σύστημα τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για ανίχνευση διαρροών του δικτύου ύδρευσης και βελτίωσης της ποιότητας νερού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης». Το ύψος  χρηματοδότησης του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 4.248.165,60 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης με στόχο τη μείωση των διαρροών, την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, την παρακολούθηση και τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης υδατικών πόρων του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας.

«Το πρόβλημα της ύδρευσης αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Πρόβλημα που εστιάζεται τόσο στην επάρκεια όσο και στην ποιότητα. Κάθε μέρα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις ώστε να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση» δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Γ. Λέντζας.

Όπως πρόσθεσε: «Ήδη μέσα σε ένα χρόνο έχουμε εντάξει έργα συνολικού κόστους 15.000000 ευρώ (ύδρευση Βουπρασιας από το διυλιστήριο 10.000000 ευρώ, 4.300000 ευρώ για τηλεέλεγχο, και τηλεδιαχείρηση συστήματος ύδρευσης, ενώ έχει εκπονηθεί και  η μελέτη για επέκταση του αγωγού ύδρευσης Λεχαινών-Ανδραβίδας, προς Νεοχώρι, Κ. Παναγία, Κυλλήνη, Κάστρο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για ποσοτικότερο, και ποιοτικότερο νερό σε όλο το Δήμο μας.

Είναι ένας στόχος που είχε τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα, από τη ανάληψη των καθηκόντων αυτής της Δημοτικής Αρχής και γίνεται συστηματική προσπάθεια για την επιτυχή επίτευξη του».

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…