Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2020

Δήμος Αμφιλοχίας: Ενημέρωση για υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων

Η υπηρεσία μας το τελευταίο διάστημα γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων από συνδημότες μας για ζημιές και καταστροφές περιουσιών οι οποίες προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη δράση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Οι κτηνοτρόφοι καλούνται άμεσα να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του Ν.4056/2012 και να διατηρούν τα ζώα τους σταβλισμένα στο χώρο της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης ή εντός του βοσκοτόπου στον οποίο επιτρέπεται η βόσκηση και πάντα με επιτήρηση. Σε αντίθετη περίπτωση, τα ζώα θεωρούνται ανεπιτήρητα οπότε και η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Αμφιλοχίας έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί ο έλεγχος της πρόκλησης ζημιών σε κοινόχρηστες δημοτικές αλλά και ιδιωτικές εκτάσεις.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα αδέσποτα ζώα, ανεπιτήρητα ή συντροφιάς. Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα επιβάλλονται για παραβάσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4039/2012.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…