Άρθρο Localit 04 Μαΐου, 2023

Δήμος Αμαρουσίου: Εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις»

Εγκαινιάζεται σήμερα 4 Μαΐου, στις 19:00 ο Πολυχώρος Πολιτισμού “Αρτεμις” του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή). Πρόκειται για έναν νέο χώρο, ο οποίος θα στεγάσει τα τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Στόχος είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής και σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων του Πολιτισμού.

O Πολυχώρος Πολιτισμού «Άρτεμις», αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης. Το διατηρητέο κτίριο  φέρει χαρακτηριστικά του αθηναϊκού νεοκλασικισμού και κατασκευάστηκε ως κτίριο κατοικίας το διάστημα 1940-1945.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κεντρική είσοδος με την αμφίπλευρη κυκλική μαρμάρινη σκάλα η οποία προσδίδει μεγαλοπρέπεια καθώς και η ξύλινη θύρα εισόδου με το τοξωτό φεγγίτη. Από τα λίγα διακοσμητικά στοιχεία των όψεων του κτιρίου είναι τα μαρμάρινα φουρούσια, κάτω από τους εξώστες. Στο εσωτερικό, την προσοχή τραβούν τα πλακίδια που διασώθηκαν και έχουν τοποθετηθεί, στο κέντρο κάθε χώρου, με τη μορφή «χαλιού».

Η ανακατασκευή του κτιρίου χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001551.

Στο πλαίσιο των Εγκαινίων του Πολυχώρου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση των καθηγητών Εικαστικών Τμημάτων & Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού «Αποτύπωμα».

Διάρκεια Έκθεσης: 4 έως 18 Μαΐου 2023

Δευτέρα- Παρασκευή: 10:00-14:00 και 17:00-20:00

Σάββατο: 10:00-14:00

Είσοδος Ελεύθερη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία του δήμου Αμαρουσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτύξει ο δήμος Αμαρουσίου, με στόχο…

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράση προσφοράς για τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Ο δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης “Έλα…

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης και μυσταγωγίας δημιουργεί ο δήμος Μετεώρων

Ένα μοναδικό θέαμα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφτούν την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα…