Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2021

Δήμος Αιγιαλείας: Πάνω από 150 εμβολιασμοί από Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα του ΕΟΔΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία, που μεταφράστηκε σε απρόσμενα μεγάλη προσέλευση, στέφθηκε η πρώτη παρουσία της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας του ΕΟΔΥ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, σε συνεργασία της 6ης ΥΠΕ με τον Δήμο Αιγιαλείας. Πάνω από 150 πολίτες ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα και έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού, στο πλαίσιο της θωράκισης της ατομικής και δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

“Η σημερινή δράση έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιας και όπως έχει αποδειχθεί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον εμβολιασμό” σημείωσε σε δηλώσεις του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης που επισκέφθηκε το Αίγιο κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας. “Με την Κινητή Μονάδα, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, χωρίς ραντεβού και πολυήμερη αναμονή, να εμβολιαστούν. Πρόκειται για μια δράση που προσδίδει παράλληλα προστιθέμενη αξία στην όλη διαχείριση της πανδημίας, ώστε να αποσυμφορηθούν και τα Νοσοκομεία που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα και που δέχονται πολύ μεγάλες πιέσεις λόγω των αυξημένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ακόμα και σε μικρά παιδιά και νεογνά.”

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε: “για τους εμβολιασμούς η συνεργασία του Δήμου με την 6η ΥΠΕ έχει ως απώτερο στόχο την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας. Με την Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα διευκολύνουμε τους πολίτες ώστε να έχουν την ευκαιρία, ελεύθερα και άνετα, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους και ταυτόχρονα να είναι συνεπείς στην υποχρέωση που έχει ο καθένας μας, να υπερασπίζεται την ατομική και δημόσια υγεία. Κάνουμε για μια φορά ακόμα επίκληση στους πάντες, να συντελέσουν με τον εμβολιασμό τους στο να πολεμήσουμε την πανδημία και να σταματήσουμε καθημερινά να χάνουμε συνανθρώπους μας”.

Δεδομένης της μεγάλης προσέλευσης ήδη υπάρχει σχεδιασμός, στο άμεσα προσεχές διάστημα, για εκ νέου έλευση της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας τόσο στο Αίγιο, όσο και σε Δημοτικές Ενότητες της Αιγιάλειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιλίου: Με προσωρινή διαταγή παραμένουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid-19

Με προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών  παραμένουν στην εργασία τους μέχρι την εκδίκαση των…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, Παρασκευή 27/5

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα Παρασκευή  27/5 δωρεάν rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ, Πέμπτη 26 Μαΐου

  Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα Πέμπτη, 26 Μαΐου  δωρεάν rapid test από κλιμάκια του…