Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2021

Δήμος Αιγιαλείας: Πάνω από 150 εμβολιασμοί από Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα του ΕΟΔΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία, που μεταφράστηκε σε απρόσμενα μεγάλη προσέλευση, στέφθηκε η πρώτη παρουσία της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας του ΕΟΔΥ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, σε συνεργασία της 6ης ΥΠΕ με τον Δήμο Αιγιαλείας. Πάνω από 150 πολίτες ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα και έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού, στο πλαίσιο της θωράκισης της ατομικής και δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

“Η σημερινή δράση έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιας και όπως έχει αποδειχθεί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον εμβολιασμό” σημείωσε σε δηλώσεις του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης που επισκέφθηκε το Αίγιο κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας. “Με την Κινητή Μονάδα, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, χωρίς ραντεβού και πολυήμερη αναμονή, να εμβολιαστούν. Πρόκειται για μια δράση που προσδίδει παράλληλα προστιθέμενη αξία στην όλη διαχείριση της πανδημίας, ώστε να αποσυμφορηθούν και τα Νοσοκομεία που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα και που δέχονται πολύ μεγάλες πιέσεις λόγω των αυξημένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ακόμα και σε μικρά παιδιά και νεογνά.”

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε: “για τους εμβολιασμούς η συνεργασία του Δήμου με την 6η ΥΠΕ έχει ως απώτερο στόχο την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας. Με την Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα διευκολύνουμε τους πολίτες ώστε να έχουν την ευκαιρία, ελεύθερα και άνετα, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους και ταυτόχρονα να είναι συνεπείς στην υποχρέωση που έχει ο καθένας μας, να υπερασπίζεται την ατομική και δημόσια υγεία. Κάνουμε για μια φορά ακόμα επίκληση στους πάντες, να συντελέσουν με τον εμβολιασμό τους στο να πολεμήσουμε την πανδημία και να σταματήσουμε καθημερινά να χάνουμε συνανθρώπους μας”.

Δεδομένης της μεγάλης προσέλευσης ήδη υπάρχει σχεδιασμός, στο άμεσα προσεχές διάστημα, για εκ νέου έλευση της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας τόσο στο Αίγιο, όσο και σε Δημοτικές Ενότητες της Αιγιάλειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη 28 Μαρτίου

Σε 197 σημεία της επικράτειας διενεργούν δωρεάν rapid test για Covid-19, οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα μέτρα προστασίας από την covid-19, που ισχύουν σε δομές υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test στο Παλαιό Φάληρο την Τετάρτη 29 Μαρτίου

O  Δήμος  Παλαιού  Φαλήρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει προγραμματίσει  και  θα διενεργήσει δωρεάν rapid test COVID-19,…