Άρθρο Localit 13 Δεκεμβρίου, 2022

Δήμος Αιγιαλείας: Επίσκεψη μελέτης τοπικών επιχειρήσεων στην Ιταλία

Οι 10 επιχειρήσεις που συμμετείχαν δραστηριοποιούνται σε τοπικά προϊόντα, την τέχνη και τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα και την πράσινη ενέργεια

Διασυνοριακή επίσκεψη μελέτης στην Απουλία της Ιταλίας και συγκεκριμένα στους δήμους Gravina di Puglia και Grottaglie διοργάνωσε ο δήμος Αιγιαλείας με τη συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται  στην περιοχή του δήμου

Η επίσκεψη διοργανώθηκε  στο πλαίσιο έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με ακρωνύμιο «FAME ROAD», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους των κρατών που συμμετέχουν.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αιγιάλειας, σχετίζονται με τους  εξής 4 πυλώνες (τομείς αναφοράς) του έργου F.A.M.E. ROAD:

  • Food – Τοπικά Προϊόντα Αγροδιατροφικού Τομέα
  • Art – Τέχνη και Πολιτισμός
  • Movement – Βιώσιμη Κινητικότητα
  • Energy – Πράσινη Ενέργεια

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αλληλεπίδραση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αιγιαλείας με επιχειρήσεις της Απουλίας προκειμένου να δημιουργηθούν ευκαιρίες συνεργασίας διεθνούς διάστασης. Συνολικά συμμετείχαν 10 επιχειρήσεις και εκπρόσωποι του Δήμου Αιγιάλειας.

Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις μεταξύ των τεχνών, των χειροτεχνιών και της κουλτούρας κάθε περιοχής και να διευρύνουν το δίκτυο συνεργασιών τους.

Το έργο F.A.M.E. ROAD εστιάζει στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας με βάση τους τέσσερις πυλώνες F.A.M.E. (Food, Art, Movement, Energy) δηλαδή Τοπικά Προϊόντα Aγροδιατροφικού Tομέα, Τέχνη-Πολιτισμός, Βιώσιμη Κινητικότητα και Πράσινη Ενέργεια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη γερμανών εκπρόσωπων μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας,…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κιλελέρ: Καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών

Καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών και εκπαιδευτικών ξεκίνησε ο δήμος Κιλελέρ  σχετικά με την αντιμετώπιση του…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δ. Λέσβου: Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Βατούσα

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία ιδρύει ο δήμος Δυτικής Λέσβου στη Βατούσα.…