Άρθρο Localit 11 Απριλίου, 2024

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Την Κυριακή 14/4 γινόμαστε η «ασπίδα προστασίας» για τον Υμηττό και τον Λόφο Τσακού

Στον καθαρισμό και καλλωπισμό του Υμηττού και του Λόφου Τσακού, θα προχωρήσουν την Κυριακή 14 Απριλίου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού- Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ .

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην περιβαλλοντική εθελοντική δράση «Let’s do it Greece» που στόχο έχει να ενθαρρύνει και να οργανώσει εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε επιλεγμένα σημεία, με σκοπό την αφαίρεση παράνομων απορριμμάτων από δημόσιους χώρους.

Τα σημεία συνάντησης για τη δράση της Κυριακής είναι:

Για τον καθαρισμό στον Υμηττό

Στις 10 π,μ. στο Πυροφυλάκιο ΣΕΠΠΒΑΤΥ (Παραπλεύρως Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη Κυνηγού)

Για τον καθαρισμό στον Λόφο Τσακού

Στις 10.30 π.μ. 5ο Γυμνάσιο (Κριεζώτου κ. Λέλας Καραγιάννη)

Το “Let’s do it Greece”  είναι μια κίνηση πολιτών στην Ελλάδα που έχει ως στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσω συλλογικής δράσης. Γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας “Let’s Do It”, μία κίνηση που ξεκίνησε από την Εσθονία το 2008 με στόχο τον παγκόσμιο καθαρισμό της φύσης από απορρίμματα. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε διάφορες χώρες συμμετέχουν στην εκστρατεία, καθαρίζοντας πάρκα, παραλίες, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους.

Με αυτόν τον τρόπο, η παγκόσμια εκστρατεία “Let’s Do It” δεν βελτιώνει μόνο το περιβάλλον και την καθαριότητα των κοινοτήτων, αλλά και ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους για τη σημασία της βιώσιμης συμπεριφοράς και της συλλογικής δράσης για το κοινό καλό.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει ο Δήμος Αθηναίων όλες τις υπηρεσίες του, λόγω των πολύ υψηλών…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει για την προστασία των πολιτών κατά…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακά Post-it για τις ιδέες των πολιτών στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Έναν νέο ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινιάζει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, μέσω της πλατφόρμας…