Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2021

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Στο “Αντώνης Τρίτσης” δημιουργική επανάχρηση  ιδιοκτησίας Ιόλα και ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Πρόταση χρηματοδότησης, για τη δημιουργική επανάχρηση της ιδιοκτησίας ΙΟΛΑ, και την ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, συνολικού προϋπολογισμού 7.361.235, 92 ευρώ,υπέβαλε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του Δήμου Αγ. Παρασκευής με τα δύο κύρια υποέργα:

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» αιτούμενου προϋπολογισμού 3.001.657, 84 Ευρώ.

Για την κατασκευή του έργου αυτού έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», ενώ με την  αίτηση υποβολής χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»,  ο Δήμος αιτείται  τη χρηματοδότηση των επιπλέον 3.001.657,84 Ευρώ που απαιτούνται σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει κατόπιν ολοκλήρωσης των μελετών για τη δημιουργική επανάχρηση ιδιοκτησίας Ιόλα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής».

«ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» αιτούμενου προϋπολογισμού 4.359.578,08 Ευρώ. Το έργο θα δημοπρατηθεί κατόπιν της ένταξης του στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4782/2021 «Δημόσιες Συμβάσεις έργων με αξιολόγηση μελέτης».  Το προτεινόμενο υποέργο αφορά σε σύνταξη και ωρίμανση μελετών και κατασκευή Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής με βάση προμελέτη που έχει συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με τη συνδρομή Τεχνικού Συμβούλου το 2020. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Αγίας Παρασκευής θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο θα παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με Νοητική Υστέρηση με στόχο την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των φιλοξενούμενων καθώς και στην εξασφάλιση ανεξάρτητης και αξιοπρεπούς διαβίωσης με ενεργή ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλάζει όψη η πλατεία Φλωρίνης στου Παπάγου

Στην αναμόρφωση της πλατείας Φλωρίνης, στου Παπάγου,  προχωρά ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Ο Δήμος κατέθεσε πρόταση…