Άρθρο Localit 18 Μαΐου, 2021

Δήμος Αγ.  Δημητρίου: Παρουσίαση των βασικών αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος COSIE

Διαδικτυακή συνάντηση που αφορά στην παρουσίαση των βασικών αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος COSIE (Co-creation of Service Innovation in Europe) στο οποίο συμμετείχε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 18.00.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συνεργάστηκε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο ερευνητικό αυτό πρόγραμμα με τη δομή των Δημοτικών Λαχανόκηπων.

Στη διαδικτυακή συνάντηση, από την πλευρά του Δήμου Αγίου Δημητρίου, θα απευθύνει χαιρετισμό η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και θα κάνει εισήγηση η Κατερίνα Ασημακοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος , υπεύθυνη των Δημοτικών Λαχανόκηπων.

Το πρόγραμμα COSIE, που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ως αντικείμενο την προώθηση του συμμετοχικού σχεδιασμού και τη συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό των υπηρεσιών που τους αφορούν.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα αναδειχθούν οι βασικές παράμετροι και τα βασικά συμπεράσματα του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε προσπάθεια να βελτιωθούν οι ποικίλες μέθοδοι του συμμετοχικού σχεδιασμού ως προς τη διαχείριση των Δημοτικών Λαχανόκηπων, με σκοπό να καταγραφούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά και οι δυνατότητες που δίνονται για τη βελτίωση του δημόσιου τομέα γενικότερα.

Το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην έννοια του «co-creation» – που αποδίδεται ως συμμετοχικός σχεδιασμός ή συν-δημιουργία/συν-διαμόρφωση, καθιστώντας τη συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό και στη διαμόρφωση πολιτικών και υπηρεσιών ως ουσιώδη και επιβεβλημένη και όχι μονόδρομη και εκ των άνω όπως συνηθίζεται.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…