Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2023

Δήμος Αγ. Δημητρίου: Επιδοτούμενη δράση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “REVERTER – Deep REnovation roadmaps to decrease households VulnERability To Energy poverty”, συμμετέχει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «LIFE» και βασικός του στόχος είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών, ειδικά των πιο ευάλωτων, σε επιδοτούμενες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας τους, μέσω της δημιουργίας των καινοτόμων γραφείων «υπηρεσιών μιας στάσης».

Υλοποιείται σε συνεργασία με:

  • Το Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που είναι και επικεφαλής της δράσης
  • Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και
  • Την Ένωση Καταναλωτών – «Η Ποιότητα Της Ζωής» (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.).

Την περασμένη εβδομάδα ( 17/1), όπως ενημερώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, και του αντιδημάρχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Βασίλη Κουτσοβασίλη, με εκπροσώπους του προγράμματος REVERTER.

Στη συνάντηση, η κ. Π. Καλαποθαράκου (Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, δικηγόρος και υπεύθυνη του Γραφείου Νομικής Προστασίας), ο κ. Δημ. Δαμίγος (καθηγητής ΕΜΠ) και η κ. Βίκυ Τζέγκα (Δικηγόρος παρ’ εφέταις και Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ), παρουσίασαν το καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν δράσεις ευαισθητοποίησης των ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στις οποίες περιλαμβάνονται:

  • Εκδηλώσεις ενημέρωσης
  • Εκπαίδευση προσωπικού του Δήμου για παροχή συμβουλών
  • Λειτουργία γραφείου υπηρεσιών μίας στάσης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μισό εκατομμύριο γερμανικά μπαλκόνια διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες παραγωγής ρεύματος

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα γερμανικά μπαλκόνια που διαθέτουν ηλιακών συλλεκτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα μέλη από όλη την Ελλάδα στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Οχτώ επιπλέον δήμοι εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Πρόκειται για τους δήμους Αγιάς, Αμυνταίου,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας ο Καλαματιανός χορός και το Δρώμενο Ευετηρίας της Νέδουσας

Ο Καλαματιανός Χορός και το Καρναβάλι Καθαράς Δευτέρας στη Νέδουσα Ταΰγετου (Δρώμενο Ευετηρίας) συγκαταλέγονται στις…