Άρθρο Localit 02 Νοεμβρίου, 2022

Δημοπρατήθηκε το έργο αποχέτευσης στον Δήμο Πεντέλης

Ένα σημαντικό έργο υποδομής για την περιοχή, μπαίνει στην τελική φάση της  υλοποίησής του στον Δήμο Πεντέλης.

Πρόκειται για την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης στην Καλλιθέα, ύψους 4,37 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Αρχικά, ο δήμος Πεντέλης ήρθε σε συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια υλοποίησε τις διανοίξεις οδών που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί το δίκτυο για να ενταχθεί σε αυτό το σύνολο της περιοχής. Παράλληλα προχώρησε σε τοπογραφικές μελέτες, ώστε να βοηθήσει την ΕΥΔΑΠ να συμπεριλάβει το σύνολο του οικισμού στο έργο. Οι δύο πλευρές προχώρησαν σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, με την οποία ο δήμος εκχώρησε στην ΕΥΔΑΠ την αρμοδιότητα της κατασκευής του έργου. Τέλος, ο δήμος Πεντέλης ήρθε σε συνεννόηση και με τον γειτονικό δήμο Γέρακα-Παλλήνης, ώστε να εγκρίνει να γίνει μέσα στα διοικητικά του όρια η κατασκευή του κεντρικού αγωγού, που συνδέει την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης.

Το έργο θα κατασκευαστεί από την ΕΥΔΑΠ και περιλαμβάνει:

  • Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη περιοχή της Καλλιθέας, μήκους 10.780,90 μ.
  • Δύο αντλιοστάσια με δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 782 μ. και 250 μ.
  • Διακλαδώσεις ιδιωτικών συνδέσεων, που θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από το έργο, χωρίς να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Ένα νέο μεγάλο έργο υποδομής, που δρομολογήσαμε σωστά και μεθοδικά από την αρχή της δημοτικής θητείας μας, δημοπρατήθηκε. Είναι μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά την υλοποίησή του», δήλωσε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και αφού ευχαρίστησε την ΕΥΔΑΠ και τους συνεργάτες της, στη συνέχεια πρόσθεσε: «Επιλύουμε οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο μία πάγια και αυτονόητη ανάγκη των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα δεν θα επιβαρυνθούν με τις συνδέσεις. Συνεχίζω με τους συνεργάτες μου να υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής, σε κάθε γειτονιά, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Σύμβαση για τη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς

Τη σύμβαση για το έργο που αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς, υπέγραψε την…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…