Άρθρο Localit 03 Μαΐου, 2020

Δήμοι και περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ανησυχούν για το μέλλον των δημοτικών επιχειρήσεων Τηλεθέρμανσης

«Την ανακατανομή των ωρών λειτουργίας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αμυνταίου σε άλλους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» ζήτησε, με επιστολή του, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.
Ο κ. Κασαπίδης, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «εξαιτίας του κλεισίματος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αμυνταίου το απόθεμα ωρών λειτουργίας που αντιστοιχούσε στον συγκεκριμένο σταθμό έχει μείνει αδιάθετο και αντιστοιχεί σε 6.000 ώρες λειτουργίας».

Στην επιστολή που έστειλε στον κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Ενέργειας, Γεράσιμο Θωμά, ζητά οι αδιάθετες ώρες λειτουργίας «να διατεθούν στον ΑΗΣ Καρδιάς», ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας, ενώ ταυτόχρονα με τις δύο μονάδες που του έχουν απομείνει ενεργές τροφοδοτεί με θερμικό φορτίο την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας.
Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει επίσημη απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάση, «εάν μετά το μετά το 2028 η νέα μονάδα της ΔΕΗ, που βρίσκεται τώρα υπό κατασκευή και θα τεθεί σε λειτουργία το 2021, θα συνεχίσει να δίνει θερμικό φορτίο στην Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας».

Εξήγησε ότι εάν η απάντηση στο ερώτημα είναι θετική «θα χρηματοδοτήσουμε τα έργα διασύνδεσης της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τη συγκεκριμένη μονάδα». Αλλιώς, συνέχισε, η Περιφέρεια «δεν πρόκειται να διαθέσει οικονομικούς της πόρους για ένα έργο που θα λειτουργήσει για ελάχιστα χρόνια».
Την ίδια στιγμή, στην Πτολεμαΐδα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του δικτύου ενεργειακών δήμων, με τη συμμετοχή τεσσάρων δήμαρχων της Δυτικής Μακεδονίας που διαθέτουν Τηλεθερμάνσεις, στην οποία συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι οι Τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης θα λειτουργήσουν με φυσικό αέριο.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Πέντε εργάσιμες ημέρες η άδεια ειδικού σκοπού σε δημόσιους υπαλλήλους γονείς τέκνων νοσούντων με κορονοϊό

Τρεις ημέρες πρόσθετης άδειας  για υπαλλήλους γονείς τέκνων νοσούντων με κορονοϊό θεσμοθετεί το υπουργείο Εσωτερικών…

Υπουργείο Εσωτερικών 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιστολή Πέτσα στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Σε αυξημένη ετοιμότητα των μηχανισμών πολιτικής προστασίας της αυτοδιοίκησης και σε προετοιμασία των κοινωνικών δομών,…

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Οι δομές, οι άνθρωποι και τα τηλέφωνα που μπορούν να βοηθήσουν τους αστέγους

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης από το επερχόμενο κρύο δηλώνει…