Άρθρο Localit 28 Δεκεμβρίου, 2018

Δημιουργούνται τα πρώτα 15 Κέντρα Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Την αξιολόγηση των προτάσεων για τη δημιουργία των πρώτων Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) ολοκλήρωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκαν 15 αιτήσεις χρηματοδότησης φορέων, συνολικού προϋπολογισμού 1.904.882,39 ευρώ. Τα πρώτα 15 Κέντρα Στήριξης θα δημιουργηθούν στις περιφερειακές ενότητες: Βορείου Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Μαγνησίας (2), Ιωαννίνων, Κορινθίας, Φωκίδας, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Ρόδου, Λέσβου, Λευκάδας.

Το κάθε Κέντρο επιχορηγείται από το υπουργείο Εργασίας με 127.000 ευρώ, για να υποστηρίξει τη λειτουργία των υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. και να καθοδηγήσει τη δημιουργία νέων φορέων. «Τα Κέντρα Στήριξης αναμένεται να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την περαιτέρω διάδοση και ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό και με στόχο την πληρέστερη γεωγραφική κάλυψη, σχεδιάζεται νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δημιουργία επιπλέον Κέντρων Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο.» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, τονίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ώστε αυτός να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό αναπτυξιακό άξονα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις ρηγματώσεις στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28-4-2025) οι αυτοψίες στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου,…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…