Άρθρο Localit 12 Ιουνίου, 2020

Δημιουργία πέντε Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Δήμο Πειραιά

Πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα λειτουργήσουν στον Δήμο Πειραιά τη νέα σχολική χρονιά, στα οποία μαθητές  ηλικίας 6-12 ετών θα συμμετέχουν δωρεάν για τέσσερεις ώρες την ημέρα, σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα,  μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, τα παιδιά θα διαβάζουν και θα απασχολούνται με μουσική, ζωγραφική, αθλητικές δραστηριότητες, κατασκευές, σκάκι, χορό, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική κ.ά.

Η δημιουργία των Κ.Δ.Α.Π. σε σχολεία των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων  εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη κατά πλειοψηφία  από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Σημειώνεται, πως θα λειτουργούν σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

Τα πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Πειραιά θα λειτουργήσουν σε σχολεία των  5 Δημοτικών Κοινοτήτων ως εξής:

1ο Κ.Δ.Α.Π. Α΄ Δημοτική Κοινότητα

2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης (Καρπάθου 126)

2ο Κ.Δ.Α.Π. Β΄ Δημοτική Κοινότητα

28ο Δημοτικό Σχολείο (Σανταρόζα 4 και Διαμαντή 2)

3ο Κ.Δ.Α.Π. Γ΄ Δημοτική Κοινότητα

Γυμνάσιο του Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου)

4ο Κ.Δ.Α.Π. Δ΄ Δημοτική Κοινότητα

Γυμνάσιο Καμινίων (Δωδεκανήσου 28-30)

5ο Κ.Δ.Α.Π Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

1ο Δημοτικό Σχολείο (Παλαμηδίου  28-34 και Χαϊδαρίου)

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η δημιουργία των πέντε Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά σε καθημερινή βάση με ποιοτικές παιδαγωγικές δραστηριότητες.  Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Στόχος μας με τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας στα παιδιά, βοηθώντας παράλληλα και τους γονείς που εργάζονται. Η συμμετοχή των μαθητών στις δράσεις του Κ.Δ.Α.Π. θα ωφελήσει τον τρόπο σκέψης τους και θα συμβάλει στην κοινωνικοποίησή τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα δημιουργήσουμε από τη νέα σχολική χρονιά αυτή την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση για τους μαθητές της πόλης μας».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης,   Ασπασία Αλιγιζάκη, παράλληλα τόνισε:

«Δεδομένου ότι βασικός γνώμονας δράσης μας είναι να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες στα παιδιά μας να μορφωθούν και να αναπτύξουν δημιουργικά τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, θα δημιουργήσουμε από τη νέα σχολική χρονιά εντελώς δωρεάν  για τους μαθητές μας Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου στην ΕΡΤ3 : Δήμοι υπό πίεση- Ζητείται άμεση οικονομική ενίσχυση χωρίς νέα βάρη στους πολίτες

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», στους δημοσιογράφους Όλγα Ψαρίδου και Ίων Τσώχο, παραχώρησε την…

Με μια ματιά 02 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κέρκυρα τιμώμενη πόλη στις «Εορτές Εξόδου» 2026 στο Μεσολόγγι

Τιμώμενη πόλη στις φετινές «Εορτές Εξόδου» στο Μεσολόγγι είναι η Κέρκυρα, στο πλαίσιο των επετειακών…