Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2022

Δημιουργία Παρατηρητηρίου  Αστικού Πρασίνου στον Δήμο Καλαμαριάς

Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Αστικό Πράσινο, στο πλαίσιο του έργου Παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου Δήμου Καλαμαριάς θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 23 Μαρτίου στις   17:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Στη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του έργου και των αποτελεσμάτων του, καθώς και ζωντανή επίδειξη της λειτουργίας του. Επιπλέον, προσκεκλημένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για το Αστικό Πράσινο και τη σημασία της ορθής διαχείρισής του.

Σκοπός της δημιουργίας Παρατηρητηρίου Αστικού Πρασίνου στον Δήμο Καλαμαριάς είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και τεχνολογικά σύγχρονου συστήματος, που σχετίζεται με την παρακολούθηση και διαχείριση του Αστικού Πρασίνου του Δήμου.

Το σύστημα είναι ανοικτό για τους πολίτες μέσω διαδικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της ιστοσελίδας https://app.greentree.gr/el/map/4 , έχουν τόσο τη δυνατότητα παρακολούθησης δυναμικών παραμέτρων, όπως η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και παρέμβασης μέσω αποστολής αιτημάτων αναφορικά με την κατάσταση των δέντρων πάρκων και δεντροστοιχιών της περιοχής τους.

Επιπλέον, το σύστημα εκτιμά και υπολογίζει μία σειρά δεικτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη διαχείριση και λήψη αποφάσεων, κατά την άσκηση πρακτικών σχετικών με την ενίσχυση, προστασία και διαχείριση του αστικού πρασίνου από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου.

Το σύστημα καλύπτει την έννοια του ολοκληρωμένου, καθώς συνιστά έναν σφαιρικό τρόπο εξέτασης των αναγκών και των προβλημάτων των αστικών χώρων πρασίνου, αλλά και των ωφελειών που προέρχονται από αυτούς, μέσα από τη συνεκτίμηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ανθρωπογενών και μη παραγόντων, καθένας εκ των οποίων έχει διαφορετική βαρύτητα.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ολιστική προσέγγιση κατά την άσκηση της Δασοκομίας Πόλεων στον Δήμο Καλαμαριάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Κιλελέρ

Ξεκίνησε στο Δήμο Κιλελέρ η διαδικασία της ανακύκλωσης ρούχων σε συνεργασία με την εταιρεία East-West…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε 50 σημεία της πόλης

Νέο ανταποδοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, αξιοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας, θεωρώντας ότι η ανακύκλωση και η…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή Δήμου Ιωαννιτών στο έργο «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities»

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral…