Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2015

Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Αρταίων

Άρτα σύσκεψη για κοινωνικό παντοπωλείοΕυρεία σύσκεψη με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία  Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο Δήμο Αρταίων, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο της πόλης, με τη συμμετοχή συλλόγων, επιχειρήσεων και λοιπών φορέων του Δήμου, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία του.  έτσι ώστε να συνεισφέρει ενεργά, στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που πλήτονται από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Το  Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Σημαντικό κομμάτι για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως αναφέρθηκε, είναι η σωστή συνεργασία από όλους τους φορείς και επιδίωξή του είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση, τη υποστήριξη στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών. Να προβάλει, να κινητοποιήσει  και να ευαισθητοποιήσει, με βάση τα παραπάνω αιτήματα και ανάγκες του πληθυσμού της πόλης μας καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις  κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του Δήμου και ιδιαίτερα να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης: « Στόχος είναι, η δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και εθελοντών πολιτών το οποίο θα διευρύνεται καθημερινά, για να προσφέρει σε άπορους και κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας.

Με βάση τις αρχές του  εθελοντισμού και του ανθρωπισμού και  μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών με την υιοθέτηση αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων για τους δικαιούχους ο Δήμος Αρταίων θα συγκροτήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο οποίος θα επικυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω  την Εκκλησία, τον Ερυθρό Σταυρό και όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις που παραβρέθηκαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και στόχος μας είναι  να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων, φορέων και εθελοντών που θα συμμετέχουν στη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και  ΙΣΟΤΙΜΑ».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων  Χρήστος Τσιρογιάννης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας  Κωνσταντίνος Πατήλας, η  προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας  Σοφία Μωραϊτη, εκπρόσωποι των Μητροπόλεων Άρτας κ. Πλακιάς,  Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Αθανασίου, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Άρτας  Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Τριτέκνων του Νομού Άρτας  Χρήστος Γιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκτων Άρτας κ. Μπούκα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Άρτας  Νίκος Λύτρας, ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας  Λεωνίδας Τσιαντής, ο Πρόεδρος της εταιρίας «Νερά Κωστηλάτας»  Παναγιώτου, ο πρόεδρος των Γαλακτοκομικών προϊόντων «Καράλης» κ. Σπύρος Καράλης , ο Πρόεδρος των Σούπερ Μάρκετ «Αγγέλης»  Χρήστος Αγγέλης  και ο Πρόεδρος των Σούπερ Μάρκετ «Άριστα»  Σίσκας, ενώ στηρίζει την προσπάθεια αυτή και ο Πρόεδρος της εταιρίας αλλαντικών «ΒΙΚΗ»  Νίκος Παπαγιάννης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…