Άρθρο Localit 22 Οκτωβρίου, 2024

Δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ στον Δήμο Ελασσόνας

Στην ίδρυση Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ, προχωρά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σκοπός του εν λόγω Γραφείου είναι η ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία (διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, κοινωνική πολιτική του Δήμου, προσβασιμότητα, ενημέρωση για το πρόγραμμα απαλλαγής δημοτικών τελών, επιδόματα και παροχές που δικαιούνται και διευκόλυνση με την διαδικασία των αιτήσεων κ.α. ) και η παραπομπή τους στις Δομές/Υπηρεσίες του Δήμου.

Παράλληλα θα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για την εξασφάλιση της μέγιστης ανεξαρτησίας και αυτονομίας τους, στοχεύοντας στην έμπρακτη καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην ουσιαστική συμπερίληψη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας, χωρίς διακρίσεις. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς τα Άτομα με Αναπηρία και με την δημιουργία του Γραφείου Ενημέρωσης ΑμεΑ, στοχεύουμε σε ένα πυλώνα στήριξης για κάθε δημότη μας με αναπηρία και βοήθειας σε κάθε επισκέπτη με αναπηρία. Ήδη τα νέα έργα που υλοποιούμε, γίνονται με πρόβλεψη προσβασιμότητας αλλά, οφείλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς όλες τις περιοχές και γειτονιές του δήμου και να τις κάνουμε προσβάσιμες σε όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας, Ν. Γάτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Ενημέρωσης ΑμεΑ στο τηλέφωνο 24930-29791 και στα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου στη διεύθυνση Χρ. Βλαχοδήμου 1 (Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας – Ισόγειο). Υπεύθυνες του γραφείου είναι οι κ.κ. Γκόγκου Βασιλική και Καλογιάννη Αναστασία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…