Άρθρο Localit 18 Αυγούστου, 2017

Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για το «θησαυρό της Χίου», τη μαστίχα

Η δημιουργία ερευνητικού κέντρου για τη μαστίχα αξιολογήθηκε θετικά και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020.

Από τα 2,5 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός, το Πρόγραμμα θα συνεισφέρει τα 1,25 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τη συμμετοχή του δικαιούχου φορέα, δηλ. του υπό σύσταση Ερευνητικού Κέντρου στο οποίο μετέχουν η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Mediterra και ερευνητικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας για τη μαστίχα.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την παραπάνω σημαντική για την οικονομία της Χίου ένταξη τόνισε: «Αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να υποστηρίξουμε τον “θησαυρό” της Χίου που είναι η μαστίχα. Στην εποχή του μεγάλου ανταγωνισμού και της προσπάθειας προώθησης των μοναδικών προϊόντων του τόπου μας, η έρευνα και τεκμηρίωση των εξαιρετικών ιδιοτήτων της μαστίχας έχει εξέχουσα θέση. Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ανάγκη χρηματοδοτούμε τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για τη μαστίχα και εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της μαστιχοκαλλιέργειας, τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και την προώθηση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα».

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…