Άρθρο Localit 31 Οκτωβρίου, 2013

Δήμαρχος Πατρέων σε πρόεδρο ΤΑΙΠΕΔ: Καμία υπαναχώρηση για το θαλάσσιο μέτωπο

molos-8almetpatr-volei_8-5-2011Η Πάτρα δεν κάνει καμία υπαναχώρηση στο θέμα  των 3,5 χλμ του θαλάσσιου μετώπου της, που της έχουν παραχωρηθεί και τα οποία διαχειρίζεται, όπως ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Κώστα Μαρκόπουλο, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Δημαράς.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη, στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, μετά τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, αλλά και τις φήμες περί των απαιτήσεων της Τρόικας.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, είπε  στον δήμαρχο ότι δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για το θέμα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, ενώ  δεν γνωρίζει τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη.

Ωστόσο δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο αν  πρώτα δεν ακούσει και την άποψη του Δήμου και των φορέων στο πλαίσιο συνάντησης που θα οριστεί και στην οποία θα ακουστεί και η άποψη του ΤΑΙΠΕΔ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα αναφορικά με  τις διαχρονικές διεκδικήσεις της πόλης, τη σύμβαση παραχώρησης και τις δεσμεύσεις προφορικές και γραπτές, Πρωθυπουργών, Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και Υπουργών.

Σε ό,τι αφορά τις δύο λιμενολεκάνες που ακόμη δεν έχουν παραχωρηθεί, αλλά με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί, πρόκειται να παραχωρηθούν στον Δήμο Πατρέων με την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης του νέου λιμανιού, ο κ. Δημαράς τόνισε ότι  ο Δήμος της Πάτρας είναι ανοικτός στη συζήτηση υπό την προϋπόθεση ότι η όποια επένδυση σχεδιάζει ενδεχομένως να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ  να είναι προς όφελος της πόλης και της αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων της.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…