06 Μαρτίου, 2024

Δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου: «Στεκόμαστε σταθερά δίπλα στον εκλεγμένο Δήμαρχο της Χειμάρρας»

Στεκόμαστε σταθερά δίπλα στον εκλεγμένο συνάδελφό μας, Δήμαρχο Χειμάρρας,  Φρέντυ Μπελέρη και απαιτούμε σεβασμό στην ετυμηγορία του λαού της Χειμάρρας που τον εξέλεξε δήμαρχο. 

 

Η στρεβλή σχέση της κεντρικής διοίκησης με την αυτοδιοίκηση στην Αλβανία και η ελληνική εθνική συνείδηση του Φρέντυ Μπελέρη και των πολιτών στην περιοχή είναι οι πραγματικές αιτίες της αδικίας που διαπράχθηκε από το  Αλβανικό Κράτος.

Σε κάθε περίπτωση ό,τι συνέβη στην Αλβανία σε σχέση με την ποινική μεταχείριση του Φρέντυ Μπελέρη δεν έχει καμία  σχέση με το κράτος δικαίου, τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό και το ευρωπαϊκό  κεκτημένο.

Επρόκειτο για μια δίκη σκοπιμότητας, χωρίς τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, χωρίς αποδείξεις και τελικά μια άδικη καταδίκη.

 

Η καταδίκη και κυρίως η επιμέτρηση της ποινής που επιβλήθηκε είχε έναν και μόνο σκοπό, να μην επιτραπεί ποτέ στον Μπελέρη να  ορκιστεί  δήμαρχος και με  αυτό  τον  τρόπο να επιβληθεί μία άλλη βούληση, άσχετη με αυτή του λαού της Χειμάρρας, για τις τοπικές υποθέσεις της περιοχής. 

 

Ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για ακόμη μία φορά στέκομαι δίπλα στο Φρέντυ Μπελέρη.

Η φωνή μας σταθερή και δυνατή θα ακουστεί ξανά, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δια των συλλογικών αυτοδιοικητικών μας οργάνων στα οποία συμμετέχουμε οι Έλληνες δήμαρχοι.

Θα επιμείνουμε μέχρι τελικής δικαίωσης του συναδέλφου μας, γιατί πρόκειται για ζήτημα αυτοδιοίκησης, δικαιοσύνης, πολιτικού πολιτισμού, ελευθερίας και δημοκρατίας. Τέτοιες κρατικές πρακτικές δεν είναι αποδεκτές   στην Ενωμένη Ευρώπη και οφείλουμε όλοι οι ευρωπαίοι να προστατεύουμε την Ένωση μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Newsletter (middle) ... 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα…

Newsletter (top) ... 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ και ΔΣ ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα

Λ. Κυρίζογλου: Η ΚΕΔΕ ενώνει τη φωνή της και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Πέμπτη στη Χαλκίδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου  και ώρα 11:30 στη Χαλκίδα…