Άρθρο Localit 12 Νοεμβρίου, 2012

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

Να μην εφαρμόσουν οι δήμοι την απόφαση για τις απολύσεις

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο ΔΣ της ΚΕΔΕ 

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελπίδα Παντελάκη, κατήγγειλε:

ότι η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013, συνολικά της Τοπικής Διοίκησης, όχι  μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Επισήμανε:

 ότι η «διαφωνία» του ΔΣ της ΚΕΔΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό εξαντλείται σε καταγγελίες επί παντώς επισθητού, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική του κεφαλαίου που γεννά μεσοπρόθεσμα, μνημόνια και εξαθλίωση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και εξειδικεύεται από την συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών-στελεχών των κομμάτων του Ευρωμονοδρομου και διευκολύνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν σε νέα πιο βάρβαρα μέτρα: απολύσεις, φορολογική επιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις έργων και υποδομών.

Πρότεινε:

τη μη εφαρμογή της απόφασης της Κυβέρνησης από τους Δήμους για τις απολύσεις των εργαζομένων και όχι το ευχολόγιο προτροπής που ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ προς τους Δήμους, που και αυτό έγινε κάτω από τη δική μας πίεση. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα απαιτήσει: Να μην εφαρμόσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες την απόφαση της κυβέρνησης. Να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.

Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

 

                                                                               

— Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων «διαρκείας» και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμετετοχή του Λ. Κυρίζογλου, προέδρου της ΚΕΔΕ στο Συμπόσιο για τον Αριστοτέλη

Υπήρξε Μέγιστος Έλληνας Φιλόσοφος και Πανεπιστήμονας, Διδάσκαλος και Παιδαγωγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μαζί με το…

Μη κατηγοριοποιημένο 16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο ψήφισμα Δ.Σ. Πειραιά για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δημοτικούς υπαλλήλους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με ομόφωνη απόφαση – ψήφισμα εκφράζει τη στήριξή του στο αίτημα…

Ενδιαφέρουν 16 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Μαΐου οι εγγραφές για το Θερινό Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 19 Μαΐου οι εγγραφές για το Θερινό Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π.,…