03 Σεπτεμβρίου, 2021

Δήλωση Προέδρου ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

H Ελλάδα πενθεί.

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας Μεγάλος Έλληνας, με παγκόσμιο κύρος και αποδοχή και ένα τεράστιο, οικουμενικό έργο, που αγγίζει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων απανταχού της γης , έφυγε από τη ζωή.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποχαιρετά μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία έναν μεγάλο άνθρωπο, έναν τίμιο αγωνιστή, έναν πελώριο μουσικό .

 

Ο Μίκης, ήταν ένα πρόσωπο σύμβολο. Ένας μύθος για όσους μεγαλώσαμε με τις μελωδίες του. Ένας λαϊκός ήρωας, που ένωσε σε δύσκολους καιρούς με το έργο του τους Έλληνες. Ένας  οικουμενικός μουσικός πρεσβευτής, του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Μια τεράστια πολιτική προσωπικότητα με ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα, που έβαζε όμως την Πατρίδα πάνω από όλους και όλα.

 

Ο Μίκης διέθετε ένα μοναδικού εύρους ρεπερτόριο και μια τεράστια επιρροή στην ελληνική μουσική, ενώ κατάφερε μέσα από τα σημαντικά μουσικά του έργα όλοι οι Έλληνες να τραγουδήσουμε τους μεγάλους ποιητές ΄που ανέδειξε η Πατρίδα μας.

 

H Ελλάδα αποχαιρετά για πάντα, ένα κομμάτι από την ψυχή της.  Θα μείνει όμως για πάντα ζωντανός στη μνήμη μας , με τους αγώνες και το έργο του.

 

Αθάνατος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid-19 ... 21 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήλωση του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δ.Παπαστεργίου , με αφορμή την τροπολογία για την παράταση ισχύος των συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ ΟΤΑ Α’ Βαθμού και ΝΠ αυτών, για τον covid-19

«Ως Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θέλω καταρχήν να εκφράσω την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 21 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα οικονομικά των ΟΤΑ στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ

 Τι προτείνει για την αναπλήρωση του οικονομικού ελλείμματος των ΟΤΑ λόγω covid και για το…

LIFE IP-AdaptInGR: προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ... 13 Σεπτεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«LIFE-IP AdaptInGR: 1η Περιφερειακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Κλιματική Αλλαγή»

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής…