27 Ιουλίου, 2026

Μήνυμα ΓΓ ΚΕΔΕ Δ.Καφαντάρη για τις δασικές πυρκαγιές : Η πρόληψη και η ετοιμότητα σώζουν ζωές

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, σε σύντομο μήνυμά του, παρουσιάζει τις βασικές προτεραιότητες της γνωμοδότησης, που του έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Κινδύνων Δασικών Πυρκαγιών.

«Η Ευρώπη πρέπει να δράσει σε ολόκληρο τον κύκλο διαχείρισης κρίσεων: πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση, αποκατάσταση, με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο σε κάθε στάδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του, ενώ κατέληξε  λέγοντας ότι «η ευθύνη για τις δασικές πυρκαγιές ξεκινά από όλους εμάς με την πρόληψη των κινδύνων, την προετοιμασία, την έγκαιρη αντίδραση και την αλληλοπροστασία μας».

Οι δασικές πυρκαγιές μπορούν να εξαπλωθούν μέσα σε λίγα λεπτά. Η πρόληψη, η έγκαιρη προειδοποίηση και η άμεση αντίδραση είναι καθοριστικές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των τοπικών κοινωνιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Δείτε το βίντεο εδώ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 05 Νοεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ: «Oι Δήμοι χρειάζονται άμεσα κατακόρυφη αύξηση της χρηματοδότησής τους, ώστε να καλύπτουν το λειτουργικό τους κόστος.
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 05 Νοεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα– Στο επίκεντρο οι διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης ενόψει του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου

Λ. Κυρίζογλου: «Κόκκινη γραμμή για την ΚΕΔΕ η κάλυψη του λειτουργικού κόστους των Δήμων –…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 04 Νοεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καρδιά της Αυτοδιοίκησης χτυπά στην Καλαμάτα – Αύριο η έναρξη του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Στο επίκεντρο η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων, η θεσμική ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και…